nlc.hu
Aktuális
Csúcsformában – minden korban

Csúcsformában – minden korban

Nem vagyunk tehetetlenek az idõvel szemben, csak ismernünk kell, mely életkorban mire van szüksége testünknek ahhoz, hogy sokáig fitt és fiatal maradjon.

Aki követi fitnesz- és szépségtanácsainkat, annak nem jelent napi gondot az idő múlása. Az elmúlt héten a húszas és a harmincas korosztálynak adtunk tippeket, most pedig a negyvenesek és az ötvenesek tudják meg, mit kell tenniük azért, hogy csúcsformában maradjanak.





Negyvenéves kor után

Sport: Az erősítő edzésekkel megakadályozhatjuk az izmok leépülését, valamint a hájréteg beépülését. Kiváló a mélyizom-torna, a vízigimnasztika, a konditermek súlyzós edzése, vagy az otthon is végezhető callanetics. Hasznos a futás is. Természetesen nem kell a maratoni távra edzenünk, elegendő kezdetben három-öt alkalommal tíz perc laza galopp.

Táplálkozás: Naponta együnk hétszer, nyolcszor, de keveset, mert a kis adagok növelik a test hőmérsékletét, és a fölszedett kalóriák jobban elégnek! A három nagy étkezés között friss gyümölcsöt, zöldséget rágcsáljunk, és részesítsük előnyben a savanyúbb fajtákat, mert ezek fokozzák az anyagcserét!





Bőrápolás:
Csökken a bőr olajtermelése, az áll két oldalán a bőr petyhüdtebbé válik, a ráncok mellett megjelennek a barnás elszíneződések.

•  Havonta egyszer ajánlott az ampullakúra, melytől olyan friss lesz a bőrünk, mintha nyaralni küldtük volna.

•  Készítsünk tofuból arcmaszkot! A szójacsemege fitoösztrogénjei új életre keltik a bőrt, mely újra feszessé válik.

•  Legalább 10-es vagy 15-ös UV-filtert tartalmazó nappali krémet és sminket használjunk!

Smink: Az alapozó állaga legyen folyékony, a színe pedig a bőr tónusával megegyező! A szempillákat dúsító spirállal emeljük ki! A pirosítót az arccsontra tegyük, ezzel is megemeljük az arcot. Az ajak színével megegyező kontúrceruzát használjunk!

Kerülendő: A vastag szemöldök, mert ettől az arc úgy tűnik, mintha megereszkedne. A szemek feketével kontúrozása, ez ugyanis keményíti a vonásokat.

Ajánlott: Néha kényeztessük magunkat egy pohár finom vörösborral, ami jót tesz az ereknek! Az arcba eső hajtincsek legyenek világosak, mert ezek optikailag fiatalítanak!






Ötvenéves kor után


Sport: Heti háromszor húszperces mozgás – séta, biciklizés, úszás, jóga, nyújtógyakorlatok – ez a fittség és a jó közérzet titka, ráadásul csökkenti a szívbetegségek kialakulásának veszélyét is.

Táplálkozás: Fontosak a proteinben gazdag szójatermékek és a rozskenyér, ezek növényi összetevői ugyanis jó hatást gyakorolnak a csökkenő nemi hormonra. Együnk naponta háromszáz gramm piros színű zöldséget, gyümölcsöt!






Bőrápolás: A bőr a hormonváltozás hatására gyengül, szárazabb és barna foltok tarkítják. A pórusok kisebbek, a ráncok már akkor is szembetűnnek, ha nem nevetünk.

•  Napozás helyett kenjünk bőrünkbe önbarnítót!

•  Olyan krémet használjunk, melyekben megtalálhatók az emberi szervezetben működő hormonok növényi változatai!





•  Mondjunk le a kádban lubickolásról, inkább zuhanyozzunk langyos vízzel, ez nem szárítja annyira a bőrt!

Smink: Krémes alapozót ütögessünk, de ne az egész arcra, csak ott, ahol a bőr kiegyenlítésre szorul. A pirosítóval bánjunk csínján. Csak a felső pillákat spirálozzuk. A száj szögletében húzzuk picit felfelé a kontúrt.





Kerülendő:
A radikális diéták, és a tizenhét óra utáni étkezés, különben nemcsak a zsírpárnák szaporodnak, hanem felgyorsul az öregedési folyamat is. A kompakt púder, amely a valódinál mélyebbnek mutatja a ráncokat és pórusokat.

Ajánlott: A piros hajszálértágulatok zöldes alapú korrektorral láthatatlanná tehetők. Szedjük íveltre a szemöldököt, ez optikailag megemeli a megereszkedő arcot! Mozogjunk sokat, és akkor megjön a kedvünk a szexhez, amely a fiatalság legtermészetesebb forrása!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top