nlc.hu
Aktuális
Miért nem kívánsz? – II. rész

Miért nem kívánsz? – II. rész

Ha nem jön a vágy…

Dr. Nagymihály Éva szerint a szexuálisan elutasított nők nagyon nehéz helyzetben vannak, mert folyamatosan értéktelennek érzik magukat, és ugyan nem akarnak erőszakoskodni a partnerükkel, de tudattalanul mégis azt teszik. Hiszen a férfiak nagy többségét már az is nyomasztja, hogy a dologról beszélnie kell. Attól pedig végképp megőrülnek, ha a nő megpróbál kedvesebb, megértőbb lenni. S sajnos, ez a fáradozás ritkán terem gyümölcsöt, mert a viszony automatikusan az anya-fiú kapcsolathoz kezd el hasonlítani, és ezután még nehezebb a szenvedélyt felébreszteni.

Ilyenkor felmerül a kérdés: mi a megoldás? Fogjuk fel humorosan az egészet? De mi van, ha ez inkább dühít bennünket? Akkor tegyük mérlegre a kapcsolatot, és nézzük meg, mi az, ami összetartja a viszonyt, és mi szól ellene! Ám mielőtt levonnánk a következtetéseket, érdemes kitölteni a tesztet, ami segítségünkre lehet a tisztánlátásban, és a döntésben.

Vigyázat, csapda!

A férfiúi vágy megszűnése olyan a nők számára, mint egy aknamező, ezért jó, ha tisztában vagyunk a legfontosabb csapdákkal:

•  “A szex a szerelem bizonysága”: sok nő szerelemre vágyik, és a szexet hívja segítségül, ami ha elmarad, kitör a pánik. Ilyenkor szálljunk magunkba, ássunk le a probléma gyökeréig, mert nem biztos, hogy a hiányzó vágy okozza a gondokat!

• “Korábban minden olyan szép volt”: gondoljuk végig, hogy amikor összhangban voltunk, mi volt más az életünkben! Készítsünk róla listát, és utána eldönthetjük, hogy csak egy kiadós, közös nyaralásra van szükség, vagy át kell írnunk életünk forgatókönyvét.

•  “Támaszkodj rám!”: ne akarjunk párunk pszichológusa lenni, mert az ő problémáit nem tudjuk megoldani. Nem biztos, hogy jót tenne a kapcsolatunknak, ha mindent tudnánk róla.

•  “Én vagyok a hibás”: ne emésszük azon magunkat, hogy nem elég hosszú a lábunk, vagy nagy a mellünk, és ezért nem kellünk! Kérdezzünk rá határozottan az igazi okra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top