Aktuális

Megmentette utasa életét a hős buszsofőr

Szerencséje volt egy idős bácsinak a nyíregyházi buszon, hogy éppen Illés István vezette a járművet. A fiatal, csupa szív sofőr ugyanis nem esett kétségbe, amikor az idős úr rosszul lett, hanem lélekjelenlétének köszönhetően megmentette az életét.
Megmentette utasa életét a hős buszsofőrHírsztár sorozatunk korábbi története Örökbe fogadják megharapdált babát

Leállt egy idős bácsi szíve a nyíregyházi helyközi járaton dél környékén. A vezetőfülkében ülő Illés István azonban nem esett pánikba, szerencsére nem rántotta el a kormányt az utasok üvöltözésétől, hanem félreállt és hátrasietett, hogy megnézze, mi is történt. Akkor vette észre, hogy egy idős úr haldoklik a buszon.  A sofőr azonnal a tettek mezejére lépett. Határozottsága és fegyelmezettsége a tömegre is kihatott.

– Megkértem az utasok nagyobb részét, hogy szálljanak le a járműről, hiszen a tömeg csak rontotta a bácsi esélyeit. Csak pár embert bírtam maradásra és kértem őket, hogy segítsenek a kemény, vízszintes padlóra fektetni az alélt testet, illetve hívják a 104-et – idézte fel a történteket a hétköznapi hős.

Megmentette utasa életét a hős buszsofőr– Az volt a nagy szerencse, hogy nekünk, buszsofőröknek évente részt kell vennünk továbbképzésen, ahol az életmentésről is beszélnek. Felidéztem az ott tanultakat, miközben a mentőközpontból telefonon keresztül kaptam támogatást. Nyújtott kezű, ütemes nyomásaim hatására újraindult a bácsi megállt szíve. Az általam elkezdett segítségnyújtást a közelben tartózkodó, egy-két perc alatt kiérkező mentőkocsi orvosa folytatta, újraélesztő géppel – mesélte a hős buszsofőr, aki meglátogatta a bácsit a kórházban. Az idős úr könnyes szemmel fogadta és nem tudott elég hálás lenni neki azért, mert megmentette az életét.

– Ha nincs István lélekjelenléte és segíteni akarása, nem biztos, hogy a bácsi még most is élne. Az ő gyors és szakszerű közreműködésének óriási jelentősége volt abban, hogy végül sikerült a beteget megmenteni és állapotát stabilizálni – mondta Pápay György, a regionális mentőközpont vezetője.

Illés Istvánt mindenesetre – teljesen megérdemelten – afféle sztárként, hősként ünnepli mostanában a környezete. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top