Aktuális

Még több nő és fiatal a milliomosok közt

Rekordokat dönt a milliomosok száma Kínában, ráadásul sokan közülük nagyon fiatalon tollasodnak meg. Minden harmadik közülük nő, akik természetesen a luxuscikkekre sem mondanak nemet.

 Olvass bele a többi friss cikkünkbe is!

Apjuk hozta világra a kis emukat

Kínában már 960 ezer olyan ember van, akinek a vagyona eléri a 10 millió jüant, vagyis a másfél millió dollárt. A milliomosok tábora évről évre nő az ázsiai országban: 2009-ben még 825 ezer milliomosról számoltak be, tavaly már 875 ezerről.

A 960 ezer milliomosból 60 ezren tartoznak a szupergazdag-kategóriába. Nekik 100 millió jüan (15 millió dollár), vagy annál is nagyobb a vagyonuk. A milliomosok átlagéletkora 39 év, ami 15 évvel alacsonyabb a világátlagnál. Ráadásul 2010-ben a gazdagoknak már harminc százaléka nő volt.

A lista készítői a tendenciát a gyors gazdasági növekedéssel magyarázzák. Az éves jelentés szerint a kínai milliomosok 55 százalékának vagyona származik magánvállalkozásból, és körülbelül 20 százalékuk köszönheti gazdagságát ingatlanspekulációnak. Mintegy 15 százalékuk részvényekben utazik, további 10 százalék cégvezető.

Luxustermékből is az ázsiai országban fogyasztanak a legtöbbet, a gazdagok ugyanis fittyet hánynak arra, hogy a kormányzat megpróbálja mesterségesen visszafogni az ilyen cikkek iránti keresletet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top