Aktuális

Szeretjük-e a kalauzokat?

Ha mindig is szeretted volna megmondani a magadét a MÁV-nak, akkor itt az alkalom: most kíváncsiak rá.

Szeretjük-e a kalauzokat?Ilyen utaselégedettségi kérdőív fogadja a MÁV-Start Zrt. honlapján az utazóközönséget. Kíváncsiak a véleményünkre, márpedig tapasztalata a vonatközlekedésről szinte mindenkinek van (még ha élménynek nem is mindig nevezhető). A vonatokon is osztogatják az utazóknak a brosúrát: ugyan, töltsék már ki, mondják el, mennyire elégedettek a MÁV szolgáltatásainak minőségével. Elképzeljük, ahogy jegykezelés közben osztogatják a kérdőívet a kalauzok, és kedvesen mosolyognak hozzá, hogy minél több pontot kapjanak a kedves utastól.

Egytől ötig lehet osztályozni a kalauzok kedvességét, de véleményt mondhatunk a szívélyes pénztárosokról is. A MÁV-Start Zrt. azt ígéri, hogy a beérkező visszajelzéseket figyelembe fogják venni a rendelkezésre álló források és a lehetőségek függvényében. Esetleg ha a kalauzok és a pénztárosok leszerepelnek kedvességből, akkor „ha a lehetőségek engedik”, „Hogyan bánjunk az utasokkal kedvesen?” tréninget szerveznek majd nekik?

Persze nemcsak a dolgozók kapják meg a bizonyítványukat, hanem a vonatok is. Osztályozhatjuk, mennyire vagyunk elégedettek a kényelemmel, a vonatok, állomások tisztaságával, a vasúti kocsik hűtésével és fűtésével (szerintünk tudják a választ). „Egytől ötig” skálán nehéz értékelni azt, amikor az óriási melegben is fűt, aminek hűtenie kéne. De számunkra a legizgalmasabb kérdés, hogy mennyire vagyunk elégedettek a mellékhelyiségek tisztaságával, ami nem feltétlenül csak attól függ, hogy hogyan takarítják, hanem attól is, hogy kedves utastársaink hogyan hagyják maguk után. Azt azért nem lehet a vasút társaságtól elvárni, hogy minden utas mellé állítson egy takarítót…

Ha csak egy kis változást is nyerünk azzal, hogy kitöltöttük a kérdőívet, már jól jártunk. Bár egy félnapos határtól határig bumlizás után sovány vigasz, hogy valaki kíváncsi a véleményünkre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top