Aktuális

Nagy mínuszokkal jön a havazás

Szerdától szombatig gyűlhet a hóréteg az ország több részén, és vasárnap este már –15 fok is lehet.
Nagy mínuszokkal jön a havazás

A jövő hét végéig többfelé számíthatunk esőre, ónos esőre és havazásra, közben folyamatosan hűl le az idő, vasárnap napközben néhol mindössze mínusz 7 fok lehet, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Párás marad a levegő, néhol tartósan megmaradhat a köd. Elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. Reggel és este kis mennyiségű ónos csapadék sem kizárt. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –2 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet +1 és +6 fok között valószínű.

Havazás havazás hátán

Kedden főként a középső és a nyugati országrészben fordulhat elő eső, havas eső, ónos eső, a hegyekben havazás is lehet. Aznap még nem lesz hidegebb –2 foknál, utána viszont elkezdődik a lehűlés. Szerdán –5, csütörtökön –8 nyolc fok is lehet esténként, míg napközben –2 és 5 fok között változhat a hőmérséklet. Ehhez az ország középső és délnyugati részein kisebb havazás is járhat a szerdától szombatig tartó időszakban.

Vasárnapig folyamatosan egyre hidegebb időre számíthatunk, aznap napközben –2 és –7 fok közötti csípős hideg várhat ránk, és éjszaka –15 fokig is lehűlhet. A karácsony előtti napra már nem jósolnak havazást, de ami addig esett, még megmaradhat a mínuszokban, úgyhogy van esélyünk fehér karácsonyra.

keretes cikk - vak
ADVENT A NŐK LAPJA CAFÉN!

Hangolódj rá a karácsonyra a Nők Lapja Café adventi különszámával! Tesztekkel, receptekkel, programajánlatokkal és ajándéktippekkel várunk. És persze minden napra jut valami meglepetés is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top