Aktuális

Mégsem drágul a menza

Olyan nagyon nem drágul majd a minisztérium szerint az iskolai és óvodai menza, ha bevezetik majd az új, egészségesebb ételekre vonatkozó szabályokat.

Nagyot drágul a menza – mondta a Magyar Közétkeztetők Szövetségének elnöke, dr. Tettinger Antal nemrég. Az új közétkeztetési reformtervezet előírja, hogy jövő évtől az eddiginél jóval egészségesebb ételeket kapjanak a gyerekek a menzákon.

Ilyen ételeket kapnak most a gyerekek!
Ilyen ételeket kapnak most a gyerekek!

Nem várható jelentős, az infláció mértékét meghaladó árnövekedés a menzai étkeztetésben – reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Hozzátették: az elvárások megvalósításának költségvonzatához az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet által elkészített mintaétlapok nyersanyagigényét több nagy közétkeztető cég is beárazta, és ezeket a számokat használták a hatásvizsgálatok elkészítése során, és a kalkulációk azt mutatták, hogy nem várható jelentős, az infláció mértékét meghaladó növekedés a nyersanyagokkal kapcsolatos előírások miatt.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top