nlc.hu
Aktuális
Ez történik ma, Christy Turlington szülinapján

Ez történik ma, Christy Turlington szülinapján

Budapesten hétfő reggel 07:35-kor kel fel a nap, és 16:00-kor nyugszik. Napközben pedig ilyesmikre számíthatunk:

2017. I. 2.

Ezen a napon: 

366-ban az alemannok hada átkel a befagyott Rhône folyón, és elözönli a Római Birodalmat. 1841-ben Kossuth Lajos kiadja a Pesti Hírlap első számát. 1905-ben orosz–japán háború: az orosz flotta megadja magát Port Arthurban. 1969-ben megszületik Christy Turlington amerikai modell.

Ez történik ma, Christy Turlington szülinapján

A nap mottója:

“Nézd ezt a fát. Látod a sok falevelet rajta? Mindegyiknek, még a legkisebbiknek is van mélyen lent a földben egy kis hajszálgyökerecskéje, mely élettel látja el. Ősszel lehull a levél, igaz. Minden ősszel lehull. De annak a kis hajszálgyökerecskének a jóvoltából visszatér újra minden tavasszal. Ha azonban a gyökérszál pusztul el ott a föld alatt, a levelecske nem tér vissza többé, s idő múltával elpusztul a fa is. Mert a gyökérben van az élet, érted? Aki pedig elmegy, nem viheti magával a gyökereket. S akinek nincs gyökere, az elvész. Sok magyar veszett el így, nagyon sok. Gondolj a gyökérre.”

Wass Albert

Névnap:

Január másodika Ábel, Acsád, Ákos, Aszpázia, Bazil napja.

Január 2-án született:

Isaac Asimov író, Christy Turlington modell, Cuba Gooding Jr. színész.

Időjárás:

Hétfőn a déli, kora délutáni óráktól előbb a Dunántúl északi részén, majd kb. Pest megye térségében is megszűnhet a köd. Ködre legtovább az északkeleti országrészben számíthatunk. A ködös területeken hószállingózás, ónos ködszitálás ma és hétfőn előfordulhat. Hétfő estétől kialakulhat átmeneti kisebb, vegyes formájú csapadék (hó, havas eső) az országban, délnyugaton kis területen késő este nem zárható ki átmeneti ónos eső.

Napi horoszkóp:

A Kos jegyűek számára ezt mondja a hétfői horoszkóp: “Talán túl sokoldalú vagy valakinek, és talán vannak a közeledben olyanok, akik jobban örülnének neki, ha sokkal egyszerűbben gondolkodnál”. A többiért olvass tovább itt!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top