nlc.hu
Aktuális
500 milliós kárt okozott az áprilisi havazás

500 milliós kárt okozott az áprilisi havazás

Megkezték az áprilisi havazás okozta károk felmérését az országban. Az adatok még közel sem véglegesek, de a biztosítók 500 millió forintos nagyságrendű kárösszegre számítanak.

Az elmúlt heti téliesre fordult időjárás miatt hétfőn reggelig közel 4 ezren jelezték kárigényüket a biztosítóknál. Az áprilisi havazás jelentős károkat okozott az épületekben szerte az országban. Hétfőig összességében már meghaladja kárösszeg a 300 millió forintot, de a biztosítók úgy számolnak, a végleges adat elérheti az 500 millió forintot is.

A szélvihar, a felhőszakadás, a beázás és a lehulló hó súlya az ingatlanokban átlagosan 80-85 ezer forint értékű kárt okozott. A legtöbb káreseményt a fővárosból, a Dunántúlról, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyéből jelezték.

A Mabisz adatai szerint 2016 végén 3 millió 122 ezer lakásbiztosítási szerződést kezeltek a biztosítók. A mintegy 4,4 millió magyarországi ingatlant tekintve a lakóingatlanok 72-73 százaléka rendelkezik biztosítással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top