Aktuális

Hét éve nem hiszik el az asszonynak, hogy életben van

Hiába próbálja bizonyítani az igazát, az állami hivatalok szerint ő halott és punktum.

Egy 53 éves spanyol nő, Juana Escudero hét évvel ezelőtt egy sürgősségi osztályon kért ellátást, amikor az orvos közölte vele, hogy a nyilvántartás szerint már halott.

Az asszony azt hitte, csupán valamilyen tévedésről van szó, és családjával akkor még mulattak is a dolgon. Azóta azonban már távolról sem találják viccesnek.

Juana felkereste az illetékes hivatalt, ahol kiderült, hogy központilag halottként tartják nyilván a legkülönfélébb szerveknél. Mi több, még sírja is van a malagai temetőben.

Mint kiderült, 2010-ben egy másik Juana Escudero, akivel még egy napon is születtek, valóban elhunyt Malagában, helyette azonban tévedésből a Alcala de Guadairában élő Juana Escuderót nyilvánították halottnak.

A spanyol állam ráadásul nem hajlandó korrigálni a hibát. Emiatt az élő Juana Escudero nem jogosult többek között orvosi ellátásra, nem kaphat özvegyi nyugdíjat, de még a lejárt jogosítványát sem tudja megcsináltatni.

Az asszony most azt szeretné elérni, hogy névrokonát hantolják ki és végezzenek rajta DNS-tesztet, ami minden kétséget kizáróan bizonyíthatná, hogy melyikük halott és melyikük az, aki nagyon is életben van. Az ügyben már kérelmet is benyújtott, ám még nem kapott rá választ.

Mindeközben a bankoktól, biztosítóktól ugyanúgy kapja a csekkeket, értesítéseket, felszólításokat, számukra ugyanis egyáltalán nem halott.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top