Aktuális

Útonállók raboltak ki egy baráti társaságot a 83-as úton

Agresszív rablóbanda fosztotta ki egy lengyel autó utasait a 83-as úton, ellenük emelt most vádat a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség.

Egy bűnbanda három tagja ellen emelt vádat a napokban a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség, akik tavaly tavasszal egy, a 83-as főúton megálló lengyel személyautó utasait kirabolták.

A vádiratból kiderül, hogy a lengyel autó épp egy kamion előzésébe kezdett a 83-as úton, de a manővert egy szemből, nagy sebességgel közlekedő autó miatt nem fejezte be, hanem visszasorolt, majd ezt követően félrehúzódott és megállt.

A szemből érkező autó megfordult, majd a padkán várakozó autó elé állt. A járműből három férfi szállt ki, akik az előbbi közlekedési szituáció miatt kiabálva pénzt és értékeket kezdtek követelni a másik autóban utazóktól, mivel úgy gondolták, ők az életükre törtek. A sértetti járműből ketten szálltak ki, négyen benne maradtak.

Hogy ne a levegőbe beszéljenek, a három fenyegetőző férfi közül egy vascsővel kezdte verni a sértettek autóját, majd feléjük is ütött egy párszor. Egy másik elkövető az egyik sértettet nyakánál fogva lökte a kocsijára, majd sikertelenül próbálta meg felnyitni az autó csomagtartóját. A harmadik férfi ekkor egy rongyba csavart tárgyat vett elő a kocsiból, és közölte, hogy fegyver van nála, vége a játéknak. Ekkor az egyik sértett végül 40 000 forintot adott át az elkövetőknek, akik távoztak a helyszínről.

A bűnbanda tagjai fejenként akár 15 év szabadságvesztést is kaphatnak a halmazati szabályokra tekintettel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top