Aktuális

Rasszista indítékból szedhették le a Ryanair gépéről a problémás utast

A férfi barátja is megírta a maga verzióját a történtekről.

A bőrszínük miatt távolították el őket a gép fedélzetéről, a rendőri intézkedés közben pedig ő és a barátja több helyen is megsérültek – írta Twitter-oldalán a 19 éves Islam Fessih, aki barátjával, a 20 éves Rafik Boutiche-sal együtt keveredett balhéba a portugáliai Faróból Londonba tartó Ryanair-járat fedélzetén.

Forrás: Twitter/islam768

Mi is megírtuk, hogy Boutiche felszállás előtt átült a barátja mellé, az egyik légiutas-kísérő azonban megkérte, hogy menjen vissza a saját helyére. Boutiche vitatkozott vele, mondván, hogy az ülés szabadon maradt, majd végül engedelmeskedett a stewardessnek. Miközben elment mellette, a stewardess állítása szerint Boutiche megütötte őt, ezért hívta a rendőröket. Boutiche és néhány másik utas szerint viszont szó sem volt ütésről.

A rendőrök lökdösték és fojtogatták Boutiche-t, majd lerángatták a gépről. Fessih is vele tartott. A rendőrségen nem emeltek vádat ellenük, viszont csak egy nappal később tudtak hazajönni az eset miatt. A Ryanairrel is felvették a kapcsolatot – a légitársaság azt írta Fessihnek, hogy ki vannak tiltva a járataikról, és többé meg se próbáljanak náluk jegyet foglalni. 

(LADbible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top