Aktuális

Súlyos vádak a miskolci kórházzal szemben: tudta nélkül vették ki egy nő petevezetékeit

Három évvel később tudta csak meg. Az ügyészség már vizsgálódik az intézménnyel szemben.

Az internetről, egy rendőrségi feljelentés után tudta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház áldozata, hogy mindkét petevezetékét eltávolították – írja a fiatal nőre hivatkozva a 168 Óra.

A 26 éves Adrienn azután szólalt meg a lapnak, hogy egy hete nyilvánosságra került egy nyílt levél, amiben állítólag a miskolci intézmény szülészet-nőgyógyászati osztályának dolgozói fogalmaznak meg súlyos vádakat.

A 168 Óra azt írja, a nő szövetmintájáról készült lelet, és más dokumentumok is a birtokukban vannak, amik alátámasztják a nő vádjait.

A nyílt levélben az állt, hogy egy nő méhét indokolatlanul távolították el, az egyik orvos engedély nélkül végez inszeminációt, amiért pénzt is kér, és kétmilliárdot költöttek el szükségtelen beruházásokra.

A Legfőbb Ügyészség tavaly Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő írásbeli kérdéseire adott válaszában megerősítette, hogy a kórház ellen több esetben is folyik nyomozás.

A 168 Óra szerint Adriennél méhen kívüli terhességet diagnosztizáltak, bár ennek a szövettani dokumentumban nyoma sincs. Adriennt szinte azonnal műtőasztalra fektettek, kivették az egyik petevezetékét, a másiknak pedig egy ciszta miatt egy 3 centiméteres szakaszát távolították el, végérvényesen megfosztva attól, hogy természetes úton teherbe ehessen.

A lap állítja, a műtétet az osztályvezető főorvos rendelte el, és egy rezidensre bízta szakorvosi felügyelettel. Amikor telefonon jelezték neki, hogy méhen kívüli terhességet nem találnak, csak annyit mondott: „Vegyétek ki mindkét petevezetékét ennek a büdös cigánynak, ne szaporodjanak!”

Adrienn ez utóbbi kijelentést sokszorosan nem érti, már csak azért sem, mert mint a lapnak megjegyezte, nem roma származású.

A 24.hu híre szerint a fiatal nő a megrázó eset előtt már ötször elvetélt. A hatodik terhességénél hasi fájdalmai voltak, ezért ment be a kórházba megfigyelésre.

Az akkor 23 éves lánynál 2016 októberében a főorvos méhen kívüli terhességet diagnosztizált. Bár ezt utólag a szövettani lelet nem igazolta, Adriennt szinte azonnal műtőasztalra fektették.Úgy tudni, hogy még egy küretet is végeztek, ami felveti a gyanút, hogy a már megfogant magzatát is elvették. Adrienn és párja próbálkoztak a továbbiakban is,

senki nem mondta nekik, hogy a nőt meddővé tették.

„Aztán a nyíregyházi rendőr-kapitányságról kaptam egy idézést. Nem is értettem, mi ez. Aztán kiderült, hogy az én ügyemben tett valaki feljelentést a kórházzal, illetve a főorvossal szemben. Ezt követően az internetről tudtam meg, hogy pontosan mi is történt velem, azaz hogy mindkét petevezetőmet eltávolították” – mesélte Adrienn a lapnak.

A méhen kívüli terhességet dr. Nagy Gábor diagnosztizálta ultrahanggal, de – állítja Adrienn – a körülmények ismeretében ez egy téves diagnózis volt, mert már az első kórszövettani lelet sem igazolta.

Mivel büntetőeljárás van folyamatban, igazságügyi orvosszakértői vizsgálat mondhatja ki a végső szót – írja a 24.hu.

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top