Aktuális

Szentesi Éva vs. Schobert Norbert: Nem hiszem el, hogy egy ország szól, hogy ne, és te tovább nyomod

Kerekesszék, burger, ocsmány bőr és Rónai Egon szexuális élete is szóba került az ATV Egyenes beszédben.

Igazi híresség-párharc volt az ATV Egyenes beszéd című műsorában Rónai Egonnal.

Schobert Norbi és az író Szentesi Éva azután csaptak össze, hogy előbbire kisebb (vagy inkább nagyobb) össztűz zúdult a közösségi oldalakon, miután egy élő videóban hosszasan értekezett arról, miért nem kívánják a férfiak szülés után elhízott feleségeiket.

A mondatokat mára szinte mindenki ismeri, de aki még nem olvasta őket, azoknak itt egy kis kivonat a mondandóból: „Sajnos a nők a szülésnél cseszik el, mert úgy gondolják, hogy értéket adott a férfinek, a családnak. Tényleg adott értéket, csak a férfi szexualitása ezt az értéket nem tudja értékelni. És amikor az 58 kilós nő helyett a 78 kilós vagy 88 kilós hölgy érkezik meg döngő léptekkel a hálószobába, a férfiak számára kínszenvedés. Egy darabig megy a pornófilmnézés, de nem tudja megkívánni, és itt mennek tönkre az emberi kapcsolatok, és így lesznek a gyerekek félárvák, mert a nők felszedik azt a 20-30 kilót és nem tudják leadni. Nem beszélve arról, ha terhességnél felszedsz ennyi kilót, a bőröd is olyan ocsmányul tönkremegy, hogy soha nem lesz már az a feszes, szexi, csinos, vonzó bőr. Úgyhogy kedves nők, a férfiak miatt és a boldog szerelem és a szexualitás miatt muszáj, hogy megtartsátok a lánykori súlyotokat” – mondta Norbi, aki ezt azzal magyarázza, hogy a férfiak a külső alapján kívánják meg a nőt, nem a belső értékeik miatt.

Fotó: RTL Klub, TV2

Az ATV műsorában rá is kérdeztek nála arra, hogy termékreklámot csinál-e és most visszaszívja-e azt, amit mondott. „Nem termékreklám volt – szögezte le azonnal Norbi, hozzátéve újra, hogy legfeljebb egy PR-bombáról beszélhetünk. – Nagyobbat robbant, mint gondoltam” – tette hozzá, miközben Szentesi Éva megpróbálta mosolyogva köszönteni, ám Norbi arcáról a műsor első pár percében egy pillanatra sem tűnt el a feszültség. 

A fitneszvállalkozó szerint a kijelentései mögött nemes cél van, ugyanis a elhízás egészségügyi kérdés, minden második magyar halálát ez okozza. „Úgy éreztem, hogy ahhoz, hogy a legerősebb médiatámogatást megkapjam, ahhoz az a legjobb, ha a hiúságra játszom. És amúgy is, körülöttem is vannak olyan párok, legalább 7-8 olyan, akik az elhízás miatt válnak el” – mondta. 

Szentesi Éva ekkor kapcsolódott be a beszélgetésbe, és azt mondta, a célját ezek szerint Norbi úgy kívánta elérni, hogy bántott, mert ez olyan, mintha ő azt mondaná aktivistaként a rákos nőknek, hogy az ő hibájuk a betegségük. „A betegség és a válás is egy összetett dolog, nem lehet ennyivel elintézni” – vélte az író.

A téma ekkor újra a váláshoz kanyarodott vissza, Norbi nem engedett a 48-ból, és tartotta magát ahhoz, hogy senkinek sem kellene  lemondania arról az emberről, akihez hozzáment.

Rónai Egon ezen a ponton a hízás és terhesség utáni ocsmány bőr megszólalásra is kitért, amire Norbi csak annyit mondott: ezek tények.

Norbi a kommentekre is kitért, amiket kapott, azt mondta, azok csak megerősítik őt abban, hogy ő sokkal szebben és kedvesebben beszél és beszélt is a videóban. Szentesi Éva erre azt mondta, hogy a kommentek sajnos Norbi stílusát tükrözték, és neki esik rosszul az, ami zajlik, még az is, amit kommentelők Rékára, Norbi feleségére írnak.

Kisebb vita alakult ki arról, hogy egy nő megváltozik -e szülés után (Rónai és Szentesi szerint igen, Norbi szerint nem). A fitneszguru szerint ő amúgy a ronda szót sosem használta a nőkre, az elhízás egy járvány, és szerinte a hiúsággal lehet rá apellálni. Itt kisebb zavar alakul ki, hiszen a szövegkörnyezetből minden lejött, csak az nem, hogy Norbi szerint szépek is lehetnek azok a nők, akiket nem kívánnak. 

Szentesi egy példát is felhozott Norbinak, elmondta, hogy neki volt kerekesszékes párja is, ha már a külsőről beszélnek. Norbi erre kikérte magának, hogy a kerekesszékeseket felhozzák, de hozzátette, nem hagyná el Rékát, ha kerekesszékbe kerülne, akkor sem, ha a szexualitás már nem lenne előtérben az életében. „Lehet, sekélyes, amit mondok, de nem szeretném, ha a párom barátságból vagy kötelezettségből kívánna meg. Kötelességem, hogy hozzak egy normális testalkatot.”

Rónai Egon és Szentesi Éva többször felhívták a vállalkozó figyelmét arra, hogy a stílusával volt a probléma, de erre nem érkezett egyértelmű válasz. Szentesi csodálkozott azon is, hogy Norbi hogyan tud továbbra is előre menni, vakon, miközben egy ország mondja neki, hogy nem teszi jól. De Norbit ez nem zavarja. 

„Őszintén nem érdekel, ha egy ország utál érte. Majd elmúlik. Ha a hiúságom vagy testszégyenítés indítja el az embereket, akkor betegségeket tudok megelőzni.”

Rónai Egon és Szentesi Éva ezzel nem pontosan értett egyet, az író szerint a szégyenítés nem hatásos, saját emlékét is felidézte.  Norbi a beszámolóra csak annyit tudott mondani, hogy ő Szentesi volt párjához képest, aki kis disznónak hívta, még kedves is. 

A műsor vége felé szóba került az is, mi van, ha valaki egy betegség miatt hízik meg. Norbi szerint nincsenek hormonális vagy testi okok az elhízás mögött, hanem inkább fordítva van, az elhízás okoz testi bajokat. Szerinte „magunkat kell legyőznünk, hogy rájöjjünk arra, hogy a chips meg a burger fogja meghozni a boldogságot”.

Rónai Egon végül azzal zárta a beszélgetést, hogy neki nem csak a külső számít szex közben. Nagy baj lenne, ha csak az lenne.

Mire ez a nagy cécó?

Miután hírességek sokasága ment neki a fitneszgurunak, úgy, mint Tóth Gabi, aki nemrég szült és büszkén mutatta meg terhescsíkjait, férje, Krausz Gábor séf, aki durva szavakkal osztotta Norbit, illetve Dombovári István, az egykor update-en lefogyott celebritás, Nagy Adri, Horváth Gréta, Tóth Vera, Kajdi Csaba, Ábel Anita és Oláh Gergő is intézett pár keresetlen szót a túlsúlyos emberek lefogyasztásán meggazdagodó celebről.

Szentesi Éva sem maradt csendben, aki a WMN-en megjelent publicisztikájában magyarázta el, miért is károsak Norbi mondatai. „Esküszöm, én szégyellem magam, hogy erről a témáról egyáltalán írni kell még, hogy ez ma téma lehet, pöröghet rajta egy fél ország sok órán át a közösségi oldalakon. De nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy egy ilyen üzenet ma nagy nyilvánosság előtt elhangozhat olyan ember szájából, akit rengetegen követnek, a felelőssége tehát óriási (…) Pusztító! Ez jut eszembe, amikor Norbertet olvasom” – írta Szentesi, aki felvetette, hogy lehet, marketingfogásról van szó, mert 2020-ban ilyet nem tud elképzelni.

Schobert mindezt valamelyest megerősítette azzal, hogy egy újabb videóban kedd este azt mondta, bombát akart robbantani és nem kér bocsánatot. Kisvártatva az élőben megjelent Rubint Réka is, aki szerint „szókimondó a Norbi, de kitűzte céljául, hogy az emberiséget le fogja fogyasztani, mivel sok esetben szép szóval, meg simogatva az emberi lelkeket, nem sikerül”.

A saga tehát tovább folytatódott. Ma már egy cég, a Coca-Cola is beleállt az ügybe és ügyes fogással a nem tökéletes alakú nők mellett foglalt állást:

 

A kommentelők nem csillapodnak. Sokan személyeskednek, Norbit és a feleségét cikizik, mások csak szimplán kikérik maguknak a mondatokat, de akadnak, bár kevesen, akik támogatják a fitneszmestert. Ilyen Dér Heni énekesnő is, aki 12 pontban foglalta össze, miért is van igaza a fitneszgurunak.

Kedd délutánra már több politikus is véleményt nyilvánított az ügyről, kiderült, hogy Norbi tényleg ideget érintett érzéketlen megszólalásával. Eddig ennyi. Folytatás holnap, azaz szerdán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top