Aktuális

Időjárás: péntekre havazás és szélvihar érkezik

Addig azonban több időjárási frontot is ki kell bírnia az arra érzékenyeknek.

Sorozatban érkeznek a frontok a következő napokban: a szerdai hidegfrontot csütörtökön késő este egy meleg-, majd péntek reggel újabb hidegfront éri el a térségünket – írja az Időkép

A meteorológiai előrejelző oldal szerint csütörtökön késő estétől péntek reggelig szeles, csapadékos időre lehet számítani, nagyobb területen is. 

Főleg az autósoknak lehet érdemes felkészülni, ebben az időszakban ugyanis nemcsak eső, de havas eső és havazás is előfordulhat, különösen az ország északkeleti felében. 

Az autósoknak érdemes felkészülni a síkos, csúszós utakra (Fotó: Getty Images)

Az autósoknak érdemes felkészülni a síkos, csúszós utakra (Fotó: Getty Images)

Az Időkép szerint a talaj közelében nem lesz nagyon hideg, csak a hegycsúcsokon és az északi-északkeleti területeken süllyedhet fagypont alá a hőmérséklet, így megmaradó hóra főként ezeken a területeken kell számítani. 

A Börzsöny, a Mátra és a Bükk csúcsain 5 centinél is több hó várható, míg máshol olvadni fog, csupán az intenzívebb időszakokban alakulhat ki átmeneti, vékony hótakaró. 

Pénteken nap közben a csapadék fokozatosan elvonul, +3 és +9 fok közti csúcshőmérséklet várható, azonban emellé viharossá fokozódó északnyugati szél is érkezik, nagy területen lehetnek 70-80 km/h sebességű széllökések, de a Dunántúlon akár a 90-100 km/h is előfordulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top