Aktuális

Napokon belül elkezdődhetnek az online nyelvvizsgák

Tízből kilencen szívesen nyelvvizsgáznának így.

Május elején megkezdődhetnek az akkreditált online, otthoni nyelvvizsgák, a vizsgáztatásra négy vizsgaközpont kaphat lehetőséget az Oktatási Hivataltól – tudta meg a Magyar Nemzet.

Rozgonyi Zoltán, az Euroexam International vezetője hangsúlyozta, hogy az otthoni vizsgákat ugyanolyan komolyan kell venni, mint a tantermi vizsgát.

„Az online vizsgák legkritikusabb pontja a csalás lehetősége, ez azonban kiküszöbölhető. A vizsgázó laptopjának beépített kameráján keresztül egy felügyelő nézi a vizsgázót munka közben, egy másik, kamerával felszerelt okostelefonnal pedig a környezetet is figyelik” – magyarázta Németh Sándor, az Euroexam kommunikációs tanácsadója. A vizsgát követően egy-két héttel az eredmény is megszületik.

Kezdődnek az online nyelvvizsgák

Kezdődnek az online nyelvvizsgák (Illusztráció: Getty Images)

Az Euroexam több mint háromezer fiatal megkérdezésével készült kutatásából kiderült, hogy tízből kilencen szívesen kipróbálnák az online nyelvvizsgát, és ugyanilyen arányban rendelkeznek is az ehhez szükséges digitális eszközökkel.

Az résztvevők kétharmada továbbra is komplex vizsgát tenne, pedig a koronavírus-járvány miatt most az is megkaphatja a teljes vizsgáért járó pluszpontokat a felsőoktatási felvételi eljárás során, aki csak szóbeli vagy csak írásbeli részvizsgát tesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top