Aktuális

Ekkor nyithatnak újra a hazai múzeumok

A koronavírus-járvány miatt a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában is elmarad egy-egy jelentős tárlat.

Mind a Szépművészeti Múzeumban, mind a Magyar Nemzeti Galériában elmarad egy-egy nagyon jelentős, régóta tervezett kiállítás a kialakult járványhelyzet miatt – közölte Baán László miniszteri biztos, az intézmények főigazgatója az InfoRádióban. 

A Szépművészeti Múzeumban egy egyiptomi kiállítást terveztek, míg a Magyar Nemzeti Galériában a londoni Tate leghíresebb preraffaelita festményeit állították volna ki. Jelenleg is folynak az egyeztetések, hogy a szóban forgó kiállításokat jövő tavasszal tudják pótolni.

A budapesti Szépművészeti Múzeum

A budapesti Szépművészeti Múzeum (Fotó: MTVA Bizományosi – Jászai Csaba)

A főigazgató szerint a hazai múzeumok, szigorú biztonsági intézkedések mellett, június-július folyamán nyithatnak újra és abban bízik, hogy az őszre tervezett tárlatokat már meg tudják tartani. Elárulta azt is, hogy az intézményeket érzékenyen érinti a jegybevételek kiesése, ugyanakkor eddig senkit sem bocsátottak el és minden dolgozónak fizetnek legalább egy minimális összeget, hogy át tudja vészelni a járvány hónapjait.

Ezek is érdekelhetnek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top