Aktuális

Hétfőn már kinyithatnak a vidéki bölcsődék és óvodák

Többek között ez is kiderült az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatójából.
operatív törzs sajtótájékoztató iskola

Az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóját Gál Kristóf kezdte. Miután ismertette a reggel közölt friss adatokat, Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár vette át a szót, aki elmondta, a járványügyi helyzet javulásával az egész világon az újraindítás került előtérbe, kellő óvatossággal ők is ezen dolgoznak.

Épp ezért május 25-én, hétfőn újranyithatnak a vidéki bölcsődék és óvodák, június 2-án pedig a fővárosiak is. A köznevelési államtitkár kitért rá, hogy az iskolákban a tanév végéig érvényben marad majd a digitális munkarend, a tanév hossza pedig nem változik.

Mint kiderült, június 2-ától újra használhatóvá válnak majd az iskolaépületek, így intézményi döntés után kiscsoportos konzultációt, egyéni felkészítést lehet majd rendezni itt is. Erről akár tantárgyanként is születhet majd döntés, az egész pedig Maruzsa szerint elsősorban a gyerekek érdekét szolgálja majd.

Emellett június 2-a és 26-a között minden iskolában meg kell majd szervezni a gyermekek felügyeletét, így mostantól mindenki a saját intézményébe mehet majd. Ha valaki nagyobb távolságra járt az otthonától, azt helyben is kell majd fogadni – írta az Index.

Olvass még többet az operatív törzsről az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top