Aktuális

11 új koronavírus-fertőzöttet találtak szombaton

A járványnak az elmúlt napon nem volt új halálos áldozata.
Koronavírus tesztek - Fotó: Getty

Szombaton 11 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak 2881 elvégzett laborvizsgálat során – írja a kormányzati tájékoztató oldal, a koronavirus.gov.hu. Az új adatok szerint a járvány kezdete óta Magyarországon 4435 embernél mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést.

Az oldal beszámolt arról is, hogy jelenleg 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. Mivel a vírus az elmúlt napon nem követelt újabb halálos áldozatot, az elhunytak száma változatlanul 596. Az aktív fertőzöttek száma 510: hattal több, mint pénteken.

Az oldal egyébként arra figyelmeztet, hogy a járvány továbbra is jelen van az országban, sőt, több környező országban erősen terjed is, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Hozzátették, hogy az általános szabályok továbbra is változatlanok: viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésen és nem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény.

Olvass még többet a koronavírus-járványról az nlc.hu-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top