Aktuális

A Kékesen már havazott ma hajnalban

Kalandos körülmények között készült videó az őszi-téli szezon első hazai havazásáról.

A korábbi előrejelzéseknek megfelelően havazás váltotta fel a napok óta hulló esőt az Északi-középhegység magasabb tájain – írja az Időkép

Havazott a Kékestetőn, Bánkúton, de Mátraszentistván, Galyatető és Nagy-Hideg-hegy térségéből is jelentettek havazást, az Időkép webkameráin is több helyen láthatóak hóra utaló nyomok (sokat nem lehet látni, mert erősen ködös-csapadékos idő van). 

Az Időkép videós csapata el is indult a Kékestető felé, azonban, ahogy írják, nem jutottak fel a csúcsig autóval, mert út közben egy kidőlt fa állta az útjukat. Ennek ellenére a hegyi úton készült videón jól látható a friss hó, ami az utat borítja. 

Mint a meteorológiai oldal előrejelzése írja, a mai nap során észak felé elhagyja hazánkat a jelentős mennyiségű csapadékot hozó légörvény, az északi tájakon azonban nap közben többfelé előfordulhat havas eső, de havazás is. 

Megérkezett az idei első hó Magyarországra

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Csütörtökön viszont már egy mediterrán ciklon éri el a Kárpát-medence térségét délnyugat felől, amely további csapadékot hoz. Ez várhatóan eső formájában hullik majd a földre, de az Időkép szerint az elmúlt napok extrém mennyiségű csapadékát nem fogja elérni. A szárazabb idő a hétvégével érkezik.

További cikkeink az időjárás témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top