Aktuális

Újabb 107 áldozatot szedett itthon a koronavírus-járvány

Tovább nőtt az igazoltan fertőzöttek száma is: 5318 újabb magyar állampolgár szervezetében mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.
koronavírus

Tegnapról mára 5318 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 104.943 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma – tájékoztat a koronavirus.gov.hu kormányzati portál, ami egyúttal beszámolt arról is, hogy a vírus miatt meghalt 107 beteg, így az áldozatok száma is emelkedett.

Miközben az aktív fertőzöttek száma 77739 fő, 24847-en már meggyógyultak. A vírus 2357 áldozatának többsége idős, krónikus beteg volt. Jelenleg 5612 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 405-en vannak lélegeztetőgépen.

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy a kockázat nélkül halasztható műtéteket a járvány gyors terjedésére tekintettel felfüggesztik – emlékeztet a Telex. A lap cikkéből az is kiderült, a kormányfő szerint nagyjából december 10-ére éri majd el az egészségügy a teljesítőképességének határát. A miniszterelnök szerint ekkor várhatóan 4480 olyan intenzív ágyra lesz majd szükség, amihez ápolónőre, orvosra is szükség van.

„Megpróbáljuk nem bezárni az iskolákat, ameddig csak lehet. Mindenki ezt javasolja, fölméréseket is végzünk, próbáljuk szondázni a vélemény alakulását, meg volt egy nemzeti konzultációnk is, mindenki ezt szeretné” – tette hozzá.

Olvass még többet a járvány második hullámáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top