nlc.hu
Aktuális

Novemberi helyközi bérletek visszaváltása

Visszafizetik novemberi helyközi bérletek árát

Aki visszaváltja a novemberi bérletét, annak a bérlet árának felét vagy egészét visszadják a járványügyi intézkedések miatt.
Volánbusz

Kezelési költség nélkül visszatérítik a helyközi közlekedési szolgáltatók a korábban megvásárolt, de a koronavírus-járvány elleni védekezéshez kapcsolódó intézkedések miatt feleslegessé vált novemberi bérletek árának felét vagy egészét azoknak, akik kérik – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Facebook-oldalán.

Ők kaphatják vissza a novemberi bérletük árát vagy a felét:

  • akik november havi bérletet vettek, de november 18-ig visszaváltják azt, a bérlet árának felét kapják vissza;
  • akik a járványügyi intézkedések életbe lépése, november 11. előtt kezdődő érvényességű, a benyújtáskor még legalább 15 napig érvényes havi bérletet vásároltak, szintén a bérlet árának a felét kapják vissza;
  • akik november 11., szerda előtt vettek szerdai vagy az utáni érvényességgel kezdődő havi bérletet, a bérlet teljes árát visszakapják a helyközi közlekedési vállalatoktól.

A minisztérium arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert és a települések polgármestereit, hogy a helyi közlekedési vállalatok esetében járjanak el hasonlóan. Az intézkedés sokakat érint, például a középiskolásokat és a tanárokat.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top