nlc.hu
Aktuális

Koronavírus-elemzés a kormányinfón

Maradnak a jelenlegi szabályok, a kiugró fertőzésszám várható volt

A koronavírus-adatok mellett szerencsére jutott idő Brüsszelre és George Clooney-ra is a kormányinfón.

A fertőzésszám mérséklődik, konstans adatokat mutat, a mostani kiugró adat pedig annak tudható be, hogy megkezdődtek a tömeges tesztelések – közölte Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Lényegesen több antigéntesztet is használnak. Az új adatok tanulságait jövő héten tudják leszűrni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az időseknek bevezetett idősávról (amelyen kívül is mehetnek vásárolni a 65 év felettiek) azt mondta, sokaknak jelenthet nehézséget, de tudomásul kell venni, hogy mindenkitől áldozatokat kíván, és itt a fiataloktól kívánja az idősek védelme érdekében.

Kötelező maszkhordás

Fotó: Neményi Márton

A vakcináról ezt mondta:

Mindenhonnan, ahonnan lehet, vakcinát kell szerezni, de csak olyan hozható forgalomba, amit a magyar hatóságok ellenőriztek és elfogadtak. A vakcina önkéntes és ingyenes lesz. 12 millió fölötti adag vakcinát kötöttünk le eddig európai és amerikai fejlesztésekből, ez megegyezik a múlt héten ismertetett számokkal. Oroszországgal, Izraellel és Kínával tárgyalunk, utóbbi áll a legelőrébb az oltóanyag engedélyeztetésével.

A magyar egészségügy magas színvonalon működik, képes ellátni a feladatait, maradéktalanul ellát mindenkit, akinek súlyos tünetei vannak – mondta. Ami a karácsonyi szabályokat illeti, azokról várhatóan december 10-ig dönt majd a kormány. Most még korai lenne, mert egy hónap van hátra az ünnepekig, és hetente elemzik a járványadatokat. Addig is a jelenlegi szabályokat tartják fent.

Gulyás Gergely, ahogy az várható volt, szót ejtett a bevándorlásról, Brüsszelről és – a kormányinfók történetében először – George Clooney-ról is. Ha valaki valamiért ezekre is kíváncsi, olvassa el a tudósítást a 24.hu-n

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top