nlc.hu
Aktuális

A börtönben ülő Bill Cosby-t idézte a Debreceni Egyetem Facebook-oldala

A nemi erőszak miatt elítélt Bill Cosby idézetét osztotta meg a Debreceni Egyetem

Az egyetemnek tavaly egy kínos zaklatási botránnyal is szembe kellett néznie.

Ahogy ma, korábban megírtuk, még a tavalyi tanévben kellett távoznia a Debreceni Egyetem József Attila-díjas, lovagkereszttel is kitüntetett dékánjának, egy zaklatási ügy miatt. Épp emiatt különösen szerencsétlen, hogy épp ez az oktatási intézmény volt az, amely a mai napon a nemi erőszak miatt börtönre ítélt amerikai komikustól, Bill Cosby-tól származó idézetet osztott meg a Facebook-oldalán – szúrta ki a 444

„A siker iránti vágynak nagyobbnak kell lennie, mint a kudarctól való félelemnek” – állt a Cosby nevével is ellátott posztban, amelyet azóta eltávolítottak a Facebook-oldalról. 

Bill Cosby idézetet osztott meg a Debreceni Egyetem

Bill Cosby 2018 óta börtönben ül nemi erőszakért (Fotó: Getty Images)

Bill Cosby sokáig az egyik legnépszerűbb amerikai humoristának számított, felemelkedésének történetét példaként állították sok, nehéz sorsú fiatal elé. Cosby a nyolcvanas években vált szupersztárrá az Egyesült Államokban, havi több millió dolláros fizetésével az egyik legjobban kereső hírességnek számított. Bukása 2005-ben kezdődött, amikor egy nő azzal vádolta meg, hogy elkábította és megerőszakolta. Végül 13 további áldozat állt elő, Cosby-t pedig 2018-ban 3-10 évig terjedő börtönre ítélték.

További cikkeink a zaklatás témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top