nlc.hu
Aktuális

Adathalászok támadnak a Jófogás nevében

Ha ilyen levelet kaptál, meg ne nyisd!

Az egyik online piactér nevében próbálkoznak a csalók.

Figyelmeztetést adott ki a Jófogás.hu, mivel ismeretlen adathalász csalók a cég nevében próbálnak meg hozzájutni a gyanútlan felhasználók bankkártya-adataihoz – írja a hvg.hu. A vállalat arra figyelmezteti az ügyfeleit, hogy az online piactéren sem vevőként, se eladóként nem kell előre megadni a bankkártya-adatokat. Erre azért volt szükség, mert olyan adathalász leveleket küldtek szét, amelyben arra kérik a gyanútlan címzettet, hogy kattintson a levélben szereplő linkre, majd ezután adja meg a bankkártya adatait. 

A Jófogás arra kéri a felhasználóit, hogy ne nyissák meg a küldött linket, akkor sem, ha más módon, például SMS-ben vagy Viber-üzenetben érkezik. Aki mégis megnyitotta a hivatkozást, utána semmiképpen se üsse be a bankkártya-adatokat. 

Adathalászok támadnak a Jófogás nevében

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha valaki ezt megtette volna, azonnal vegye fel a kapcsolatot a számlavezető bankjával, illetve tegyen feljelentést a rendőrségen is. 

További híreink adathalász csalókról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top