nlc.hu
Aktuális

Intenzíven havazott az ország egy részén

Pillanatok alatt hó lepte el az ország egy részét

Hóval és viharos széllel érkezett a hazánk fölött átvonuló markáns hidegfront.

Elérte csütörtökön észak felől az országot egy erős hidegfront, amely jelentős területen havazást, erős szelet, sőt, valahol hóvihart is hozott. Több felé az ország pillantok alatt fehérbe borult.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai a központjukból vették fel, ahogy megérkezik a hóvihar, mely mindent pillanatok alatt fehérbe borított.

A MET.hu előrejelzése szerint csütörtök este a front tovább vonul dél, délkelet felé. Az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések általában 60-70, elsősorban az intenzívebb csapadékgócokban a középső országrészben helyenként 75-90 kilométer per óra körül várhatók. A front menti csapadékban a kezdeti havas esőt hamar intenzív hódara, hózápor váltja fel, egy-egy helyen dörgés, villámlás kíséretében. Helyenként rövid idő alatt néhány centiméter hó hullhat. Az esti órákra az intenzív csapadékzóna ugyan elhagyja az országot, de mögötte újabb hullámban várhatók hózáporok, helyenként 1-2 centiméter hóval. Pénteken a Dunántúlon, Duna-Tisza közén viharos lökésekkel kísért északnyugati szél várható. Főként a hegyvidéki tájakon 70 kilométer per óra feletti lökések is lehetnek. Elsősorban délután, este a Dunántúlon, középső országrészben hózáporokra lehet számítani, helyenként kisebb mennyiségű hóval. Egyes útszakaszokon a szél hordhatja a havat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top