nlc.hu
Aktuális

Öngyilkos lett a rabszöktető amerikai börtönőr

Megölte magát az amerikai börtönőr, aki megszöktetett egy rabot

A rendőrök a menekülő páros nyomában voltak.

Meghalt az a női börtönőr, aki megszöktette egy gyilkosság gyanúsítottját egy alabamai börtönből. A jelentések szerint Vicky White lelőtte magát, amikor Casey White-tal együtt elkapta őket a rendőrség Indianában, írja a Telex

A fogvatartott és  javítótiszt a névegyezés ellenére nem rokonok, viszont több forrás szerint is „különleges kapcsolat” volt köztük. Arról, hogy szerelmi kapcsolatban álltak-e egymással, a rendőrök nem adtak tájékoztatást.

Vicky White és Casey White

Casey White és Vicky White (Fotó: Profimedia)

A 38 éves Casey White-ot 2020 szeptemberében vádolták meg az 58 éves Connie Ridgeway meggyilkolásával. White akkor már 75 éves börtönbüntetését töltötte egy sor erőszakos bűncselekmény miatt. Először bevallotta a gyilkosságot, de később beszámíthatatlanságra hivatkozva ártatlannak vallotta magát. A börtönben várta a tárgyalást, amikor eltűnt.

A hírek szerint Vicky White azzal az ürüggyel indult el a rabbal, hogy mentálhigiénés kivizsgálásra viszi, csak később derült ki, hogy semmilyen vizsgálat nem volt előjegyezve arra a napra, arról nem is beszélve, hogy elég ritka, hogy egy elítéltet egyetlen őr kísérjen el.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top