nlc.hu
Aktuális

Templomtornyot döntött le a vihar

Akkora vihar volt éjjel, hogy templomtornyot döntött le Csokonyavisontán

Fákat döntött ki, ágakat szakított le és épületeket, köztük templomot is megrongált az erős széllel érkező zivatar Somogyban.

Péntek éjjel főként a délnyugati határhoz közeli területeken tomboltak heves zivatarok. A viharokat kísérő felhőszakadás és szélvihar több helyen okozott gondot, többek között a Somogy megyei Csokonyavisontán ledöntötte a templomtornyot – számolt be az Időkép.

Íme a megrongálódott torony:

visontai templomtorony

A Somogy megyei Csokonyavisonta református temploma, amelynek a viharban letört a toronycsúcsa – Fotó: MTI/Kovács Attila

Ez pedig a letört toronycsúcs:

toronycsúcs

Lekapta a vihar és a földre vitte a toronycsúcsot – Fotó: MTI/Kovács Attila

Ám nem csak a református templom rongálódott meg súlyosan Visontán. A komoly viharkárokról Harasztia Attila, Csokonyavisonta polgármestere is beszámolt. Mint Facebook-bejegyzéséből kiderül,  több mint 50 mm csapadék zúdult le – viharos szél kíséretében – a településre. “A vihar súlyosan megrongálta a települést ellátó rendszert, középfeszültségű hálózati hiba lépett fel. (…) Súlyosan megrongálódott a Kastély, az Öregek otthona beázott. A magán házakban keletkezett károkról folyamatosan jönnek az információk. Több út járhatatlanná vált” – írta.

Az MTI úgy tudja, a szombatra virradó éjjel Somogyba érkező viharban nem sérült meg senki, főként utakra, épületekre és villanyvezetékre dőlt fák, leszakadt faágak miatt kérték tűzoltók segítségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top