nlc.hu
Aktuális

Milliós bírságot kaphat a rózsaszínű ajtaja miatt

Rózsaszínűre festette az ajtaját, milliós bírságot kaphat

A műemléki környezetre hivatkozva felszólították az Edinburgh-ben élő nőt, hogy fesse át a rózsaszínű ajtót.
Rózsaszínű ajtó csontvázas ajtódísszel

Több ezer fontra büntethetnek egy Edinburgh-ben élő nőt, amiért rózsaszínűre festette a lakásának bejárati ajtaját.

A kétgyerekes Miranda Dickson tavaly festette át a szüleitől 2019-ben örökölt lakás ajtaját, de nemrégiben valaki panaszt tett a rózsaszínű ajtó miatt.

Bár a netezők kiálltak a 48 éves nő mellett, és az instagramozók gyakran fotózzák az ajtót, a városi tanács szerint nem helyénvaló a rózsaszín. Indoklásuk szerint az ajtó színe „nem illeszkedik a világörökség részét képező New Town városrészben található, műemléki védettség alatt álló épület történelmi jellegéhez és megjelenéséhez”.

Ha Miranda nem festi át az ajtót, 2000 font (csaknem egymillió forint) bírságra számíthat, de akár 20 ezer fontra (10 millió forintra) is rúghat az összeg, ha a műemlékvédelmi szabályok megsértéséért is megbüntetik.

A városi tanács ragaszkodik hozzá, hogy fehér legyen az ajtó. Miranda hajlandó átfesteni, de inkább sötétvöröst szeretne. Egyelőre azonban nem történt változás, így a következő lépés az lehet az ügyben, hogy végrehajtási intézkedéssel kényszerítik ki az átfestést.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Instagram/vodkamiranda)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top