Gasztro

Amaretti szelet

Olaszország középső részéről, Umbria tartományból származik ez a könnyű, lágy sütemény, eredeti neve crescionda. A tészta pár perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 20 dkg amaretti keksz (nagyobb élelmiszerboltokban kapható)
  • 4 tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • vaj és liszt a tortaforma kikenéséhez

Amaretti szelet

Elkészítés:

Törjük össze egy nagy tálban a kekszet, adjuk hozzá a lisztet és a kakaót. Keverjük el a tojásokat a porcukorral, majd adjuk hozzá a tejet is. Öntsük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, és botmixerrel keverjük teljesen homogénre. A masszát (kifejezetten folyékony, ne ijedjünk meg!) kivajazott, kilisztezett, nem kapcsos tortaformába öntsük, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 percig süssük. Bogyós gyümölccsel vagy – ha van – eperrel kínáljuk.

Jó tudni!
Az amaretti tulajdonképpen egy olasz aprósütemény, afféle mandulás keksz/puszedli, amit akár otthon is elkészíthetünk, de sokkal egyszerűbb készen megvásárolni. Süteményalapnak vagy egyszerűen kávé mellé is nagyon finom.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top