Gasztro

Tudatosabban választunk húsvéti élelmiszereket

Lejárt a gyorspácolt, vákuumcsomagolt sonkák és a kakaómasszából készült csokinyulak ideje? A magyarok egyre tudatosabban választanak húsvéti ételeket, legalábbis ez derül ki a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének felméréseiből.

Tudatosabban választunk húsvéti élelmiszereketNyakunkba vettük a várost, hogy megkeressük nektek a tökéletes sonkát!

A FOME a hozzájuk intézett kérdésekből arra a következtetésre jutott, hogy végre a magyarok is belátták, 5% kakaóból és növényi zsírból nem lehet igazi csokoládét készíteni, ezért egyre inkább a minőségi nyuszik és tojások kerülnek előtérbe. A gyorspácolt, adalékanyagokkal felturbózott sonkák helyett a hagyományosan pácolt sonkák kerültek reflektorfénybe, de a FOME egyre inkább próbálja arra biztatni a fogyasztókat, hogy nyers sonkát vegyenek, amit maguk főznek ki otthon (1 óra/kg), hiszen így garantálható a frissesség. Egyre jobban figyelünk a szavatossági időre, viszont a többi húsvéti élelmiszerrel ellentétben a tormára nem fordítunk nagy figyelmet. Ez már csak azért is kár, mert a magyar (főleg a hajdúsági) torma különösen jó minőségű, de sajnos fájóan sokan veszik az olcsó és ízetlen kínai változatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top