Gasztro

Házi csoki két hozzávalóból

Évekkel ezelőtt tettem szert egy szilikonos csokiformára. Nem sokkal azután, hogy kiderült, gyerekeim tejallergiások, és nem ehetnek rendes csokit.

Az étcsokikat nem szerették, és sokáig én sem tudtam házilag olyan csokit összerakni, amit hajlandóak lettek volna megenni. Pedig próbálkoztam kókusztejszínnel és étcsokival, cukorral, margarinnal, kókusztejjel, rizstejjel és nem is tudom, még mivel. Pedig a megoldás olyan egyszerű volt, bár számomra csak tavaly került fókuszpontba ez a termék.

Házi csoki kókuszzsírból

Egy keveset adok a csokihoz olvasztás közben, és már mehet is a formába – na jó, a gyerekek kérnek bele cukrot is, de anélkül szerintem sokkal finomabb –, a forma meg a hűtőbe, és pár óra alatt készre hűl. Tökéletes csokoládéállagú lesz, lehet törni kockákra, szuper! És persze lehet bele keverni még ízesítőket: kedvencünk a mogyoró. Héjas mogyorót veszünk, mert az nem sózott (de természetesen sótlan héj nélküli is remek hozzá), és ezt tisztítjuk meg, majd keverem a csokimasszához, amikor már megolvadt teljesen. A formában így is remekül megdermed, és szép csokoládétábla alakú lesz.

Házi csoki 2 hozzávalóból

A folytatásért kattints a Családanyu caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top