Gasztro

Thai chilis csirkemell – Így készítsd el otthon!

Rövid idő alatt ínycsiklandó, egyszerű és egészséges ételt varázsolhatsz az asztalra. Készítsd el ezt a távol-keleti ételt, és a siker garantált!

Ezt az ételt szinte mindenki eheti, ugyanis gluténmentes, laktózmentes, tojást sem tartalmaz, mégis nagyon finom és hamar elkészül!

Thai chilis csirkemell – Így készítsd el otthon!
 

Ha nincs sok időd, de mégis ízletes, laktató és egészséges ételt szeretnél készíteni, akkor a thai chilis csirkemell neked való! Amire szükséged lesz egy nagy wok serpenyőn és körülbelül 30 percen kívül:

 50 dkg csirkemell filé
 50 dkg friss zöldségkeverék: zöldbabbal, sárgarépával, cukkínivel, póréhagymával, mungó babcsírával, paprikával és újhagymával
 3 evőkanál wok olaj vagy mogyoróolaj
 4-5 gerezd fokhagyma – ha a wok olaj már fokhagymával ízesített, akkor elég 2 gerezd is
 3 db friss chili
 2 evőkanál halszósz
 3 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál kókuszcukor
 10 levél thai bazsalikom

A wokban 3 evőkanál wok olajat, vagy mogyoróolajat melegíts fel, majd az apróra vágott fokhagymát, és a chilit pirítsd meg, de vigyázza arra, hogy ne égesd oda! Ehhez tökéletes a wok olaj, mivel magas hőmérsékletre felhevül, mégsem ég meg benne az étel. Ezután tedd bele a kockákra vágott csirkemellet, és süsd arany barnára. Add hozzá a wok zöldségeket, párold pár percig, de ügyelj arra, hogy megőrizzék frissességüket, roppanósságukat!

Befejezésként az egészet locsold meg halszósszal és szójaszósszal, hintsd meg kókuszcukorral, és add hozzá az apróra vágott thai bazsalikomot, majd keverd össze. A tálalásig fedd le az ételt, hogy összeérjenek az ízek! Jó étvágyat kívánunk!

 

Még több távol-keleti konyha az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top