Gasztro

Íme a tökéletes minestroneleves receptje

Ez a gazdag, laktató olasz leves akár önmagában is elegendő lehet ebédre vagy vacsorára! Nagy lábassal főzzünk belőle, mert állandóan ezt akarjuk majd enni.

Forró leveseket a legnagyobb hidegben a legjobb enni, ez az olasz minestrone pedig amúgy is megváltoztat mindent, amit a paradicsomlevesről gondolsz. Senkit ne riasszon meg a hozzávalók hosszú listája – ezt a levest nagyon megéri elkészíteni!

Íme a tökéletes minestrone leves receptje

 

Hozzávalók:

  • 2 konzerv egész paradicsom
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1/4 csésze szárított paradicsomos pesztó
  • egy darabka parmezánhéj
  • 4 csésze zöldségalaplé
  • 2 csésze víz
  • 1 csésze karikára vágott répa
  • 1 csésze zeller felkockázva
  • 1 és 1/2 csésze hagyma felkockázva
  • 4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 ág rozmaring
  • só és bors
  • 1 konzerv vörös bab
  • 1 konzerv fehér bab
  • 1 és 1/2 csésze cukkini felkockázva
  • 1 csésze zöldbab
  • 2 és fél csésze bébispenót felvágva
  • 1 és 1/2 csésze rövid csőtészta
  • parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

1. A babok, a cukkini, a tészta és a spenót kivitelével minden hozzávalót tegyünk egy nagy lábasba és főzzük kis lángon 5-6 óráig, esetleg nagyobb lángon 3-4 óráig.

2. Ha összefőttek a zöldségek, adjuk a leveshez a vörös és a fehér babot, a cukkinit és a tésztát – hagyjuk, hogy 20-25 perc alatt ezek is megpuhuljanak. Ezután keverjük bele a spenótleveleket és a zöldbabot, majd főzzük 5 percig, hogy ezek is átmelegedjenek! Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk!

LittleSpiceJar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top