nlc.hu
Gasztro
Rum és mazsola sok csokival: ezt a sütit is imádni fogjátok

Rum és mazsola sok csokival: ezt a sütit is imádni fogjátok

Aki a receptet olvasva arra tippel, hogy ez egy brownie, az bizony nem téved.

 

Rum és mazsola sok csokival: ezt a sütit is imádni fogjátok

De valamiért rummal nem szokták keverni a brownie-tésztát, pedig nagyon finom lesz a végeredmény, úgyhogy érdemes kipróbálni!

Ha rum kerül bele, akkor mazsolának is lennie kell benne, ez a kettő kéz a kézben jár egymással.

A brownie-nál csak arra kell figyelni, hogy nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad. 180 fokon mindössze 20-25 percig sül. Akkor jó, ha a tetején már érezhető egy vékony réteg, ami elkezdett berepedezni, de óvatosan megnyomkodva még puha alatta. Tovább sütni nem szabad!

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg vaj
  • 20 dkg étcsoki
  • 6 dkg kakaópor
  • 5 egész, nagy méretű tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 ek Dr. Oetker Rum Aroma
  • 10 dkg mazsola

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top