Gasztro

Rengeteg a spárga, de csak kevesen veszik

Sokan azt sem tudják, hogyan tudják felhasználni a konyhában.

Sokan vesznek epret, salátát és répát a piacokon, de a spárga előtt nem igazán tolonganak a vásárlók. Hiába termesztenek több mint 3000 tonnát belőle az országban, ennek nagy része Ausztriába és Németországba kerül.

Pedig számos rendkívül jótékony hatása van a spárgának: sok benne az E- és az A-vitamin, a folsav, alacsony a szénhidrát- és zsírtartalma. Mégsem túl népszerű, sokan azt sem tudják igazán, mire lehet felhasználni a konyhában – számolt be a Tények.

Pedig pompás spárgakrémlevest lehet belőle főzni, hollandi mártással pedig egy igazi klasszikust készíthetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top