nlc.hu
Gasztro

97 éves nagymamája inspirálja Dobó Ágit

97 éves nagymamája inspirálja Dobó Ágit

Dobó Ági családjában hagyománya van a főzésnek.

Az Életem, ételem című receptkönyvét dedikálja majd a Konyhakiállításon Dobó Ági, aki elárulta, miért engedett betekintést családjába és miért különleges számára ez a kötet.

Dobó Ági

Fotó: Bognár Bogi – Ételem, Életem receptkönyv fotózás 

„Amíg a fotókat készítettük, amelyekkel a könyvet illusztráltuk, együtt volt a családom. Anyukámmal és a húgommal főztünk napokon keresztül, az elkészült ételeket pedig lelkesen fogyasztották el a többiek a fotózás és a nap végén. Nagyon jó kis időszak volt, mert így azon túl, hogy dolgoztunk, sok időt töltöttünk együtt” – mesélte Ági.

„Nálunk a családban egyébként is fontos hagyomány a főzés. A nagymamáim és az anyukám is receptnaplót vezet, amelybe lejegyezték a kedvenc ételeiket, azokat, amelyeket az egész család szívesen fogyasztott, vagy amelyek valamiért emlékezetesek voltak számukra. Ez számomra hatalmas inspiráció volt. Én is a nyomdokaikba szeretnék lépni, ezért magam is belekezdtem. A főzés, a sütés, a közös étkezések, az ízek és az illatok sokkal, de sokkal többet jelentenek a szükséges jónál. Bennük rejtőzik a gondoskodás azon ereje, ami képes összehozni, és egyben tartani barátságokat, ismerősöket, családokat” – mondta A Konyhafőnök VIP-győztes modell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top