nlc.hu
Gasztro

Innen ismered fel a mézédes sárgadinnyét

Innen ismered fel a mézédes sárgadinnyét!

Ha megjegyzed a következő trükköket, soha többé nem nyúlsz majd mellé, ha sárgadinnyét vásárolsz.

Itt a nyár, tombol a dinnyeszezon, mindenki kopogtat, szaglászik és elemzi a gyümölcsöket a boltokban. Arra, hogy hogyan válaszd ki a tökéletes darabot, egy külön szakma épült – de azért földi halandóként is vannak trükkök a legérettebb, legédesebb dinnye kiszúrására. Azonban ilyenkor általában a görögdinnyékről esik a legtöbb szó, ők azok, akik magukra irányítják a reflektorfényt, miközben szegény sárgadinnyékkel alig foglalkozik valaki.

Pedig a sárgadinnye legalább olyan finom, mint a görögdinnye – ha nem finomabb: kóstoltad már prosciuttóval? –, ezért úgy érezzük, őt is megilleti a figyelem. És az, hogy mindenki széttapogassa, szagolgassa, hogy a legjobbat vehesse meg a zöldségesnél. Az @msbfruitandvege felhasználónevű TikToker is hasonlóan gondolkodott, amikor megosztotta a legédesebb sárgadinnye kiválasztásának módszerét.

Sárgadinnye

Fotó: OcsanaDen/Getty Images

Először is, azt tanácsolja, hogy olyan dinnyét válassz, aminek nincs szára. Az érett gyümölcs magától leválik a szárról. Így hát olyan darabot érdemes nézni, amin csak a szár helye látszik, kissé befelé fordul, és az sem baj, ha barnásabb színű.

Apropó szín: maga a sárgadinnye – bár sárgának hívjuk – inkább halványabb, fehéresebb árnyalatú legyen. Olyan, aminek nem egyenletes a felszíne, mint a görögdinnyénél, hanem érdes, rücskös. Ez jelzi a gyümölcs édességét.

Az utolsó tippel pedig visszatértünk a jó öreg szagolgatáshoz. Igen, érdemes jól beszippantani a sárgadinnye illatát (nem, ne zavartasd magad). Minél édesebb illatokat érzel, annál biztosabb, hogy jó irányban haladsz a tökéles sárgadinnye utáni kutatásban. És minél erősebben csap meg a dinnyeillat, annál biztosabb lehetsz abban, hogy érett a gyümölcs.

@msbfruitandvege

How to choose a good honeydew melon?#fruitshop #tampin #delicious #honeydew #sweet #fragrance

♬ Strawberry – Prod. By Rose

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top