Horoszkóp

Ilyen a Szűz, amikor igazán szerelmes

A Szűz szerelme nagyon különleges, hiszen ő maga sem mondható átlagosnak. Nagyon magasra teszi a mércét a szerelemben, szóval, nem könnyű neki megfelelni. Ha elnyered a szívét, a horoszkóp szerint nagyszerű társra találhatsz benne.

Az asztrológia úgy tartja, hogy a Szűz nagyon lassan lassan melegszik fel a kapcsolataiban, ami valóban gyakran igaz rá. Visszafogottságának, kimértségének hátterében a félelem állhat, tart ugyanis az ismeretlentől, a kiszámíthatatlanságtól. A szenvedély és a szerelem olyasmi, amit nem tud körbeírni, elemezni, előre meghatározni, s befolyásolni sem.

A Szűz a szerelemben is túl sokat gondolkodik

A Szűz csillagjegy szívét nem lehet könnyen elnyerni, ő nem veszíti el a fejét egy szép arc láttán. Igazság szerint hajlamos túl sokat gondolkozni, s neki sokkal többre van szüksége, mint a puszta vonzalom. A beszélgetést, a biztonságot jóval többre értékeli a testiségnél, a külsőségeknél. Sokszor talán túlzottan is realista ahhoz, hogy ki merje próbálni a szerelem első látásra kapcsolatot. Nagyon hűvös és tartózkodó tud lenni, s nem is könnyű megérteni, miért zárja ki életéből azt a partnert, akihez egyébként vonzódik. Talán magában sem igazán bízik, ahogyan abban sem, amit nem képes megérteni és kézben tartani.

Amikor végre megengedi magának a szerelmet, a Szűz még akkor is inkább óvatos, és időre lesz szüksége, mire teljesen felenged a párkapcsolatban. A Szűz mindig a megbízható mellett dönt a lángolóval, a csillogóval szemben. És ugyanez tükröződik vissza az ízlésében, a szokásaiban, de abban is, ahogyan az otthonát berendezi. Mindig a praktikusat, a biztonságosat, a már megtapasztaltat, és persze a minőséget választja a ragyogóval, a nagyon is spontánnal és a megbízhatatlannal ellentétben. Kiszámíthatóságát sokan rémesen unalmasnak találják, pedig, aki megismerheti őt mélyebben is, pontosan tudja róla, mennyire jó a humorérzéke, s mennyire bölcs és vonzó ember.

Ilyen a Szűz, amikor igazán szerelmes (iStock)

A szerelmes Szűz is visszafogott lehet

Ahogy mindenki más, a Szűz is pontosan azokat a tulajdonságokat keresi leendő párjában, amelyeket mélyen elrejt saját magában. Hajlamos lehet értéktelennek érzi magát. Legnagyobb félelme, hogy hirtelen, meggondolatlanul dönt, és ugyanígy lesz szerelmes is. S aztán, amikor egy tüzes csillagjeggyel találkozik, a szenvedély őt is rabul ejti, miközben retteg, hogy megégeti magát. Ahelyett, hogy átadná magát az érzelmeknek, könnyen lehet, inkább megtagadja magától az élet örömeit. A biztonságos munkát választja, s köszöni szépen, de neki annál több feladata van, hogysem ideje jusson a szerelemre.

Persze a Szűz is vágyik az igazi társra, s előbb-utóbb esélyt is ad neki és magának is. Fura módon aztán pontosan olyan társat választ, aki képviseli mindazt a felelőtlenséget és drámát, amit ő sosem engedne meg magának. Az ilyen típusú párkapcsolatai többnyire kétféleképpen alakulhatnak: vagy a Szűz enged fel, s végre egyensúlyba hozza önmagát, vagy a párját alakítja a saját elvárásai szerint. Utóbbi esetében talán az sem véletlen, hogy társa tűzokádó sárkánnyá változik, mert ő folyamatosan kritizálja a hibáiért. Ugyanakkor, ha érzelmi és anyagi biztonságot nyújtó partnerre talál, megnyugszik a szerelemben, és igazán gondoskodó, szeretetteljes és támogató társ válik belőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top