nlc.hu
Horoszkóp

Ezért imádjuk a Bikát

Ezért az 5 tulajdonságáért imádjuk a Bikát

A Bika igazán szerethető csillagjegy, és ennek rengeteg oka van. Az, hogy tűzbe menne a szeretteiért, csak az egyik ezek közül.

Makacs, lomha, nehézkes – ezek a negatív jelzők, amiket rendszerint az arcukba kapnak a Bika jegy szülöttei, és ha egészen őszinték szeretnénk lenni, van is ezekben igazság. De mindennek ellenére a Bika az egyik legszerethetőbb a 12 csillagjegy közül – hogy miért, arra máris mondunk öt jó okot.

Békés

Átlagos körülmények között egy igazi nyugibomba a Bika. Ha valaki ki akarja hozni a sodrából, bele kell adnia apait-anyait. (Megsúgjuk, hogy nem érdemes, mert kevés csillagjegy tud úgy tombolni, mint egy fékevesztett Bika, de tényleg nagyon ritkán szakad el a cérnája.) Alapvetően nagyon nyugis, kiegyensúlyozott emberek a Bika jegy szülöttei, és ezt a belső békét sugározni is remekül tudják, így aztán sokan szeretnek a közelükben lenni, mert a jelenlétük megnyugtató, biztonságot sugalló. Éppen türelmük és végtelen nyugalmuk az, ami kiváló szülővé teszi őket. Ők pedig lubickolnak is ebben a szerepben – a Bika ember számára nics nagyobb boldogság, mnt amikor szerettei körében üli körbe a vasárnapi terített asztalt, ami roskadozik a finomságoktól

Igazi ínyenc

Apropó finom ételek: a Bika a testi örömök embere – szeret jókat nevetni, szerelmeskedni, enni. És ha főzésről van szó, akkor is bizton számíthatunk rá. A konyhaművészet a kisujjában van, de azt is mondhatnánk, hogy született érzéke van a főzéshez. A Bika gyerekek már egész kicsi koruktól szeretnek a konyhában sertepertélni, és nem kell meglepődni, ha az első rántottát már kisiskolás korukban maguktól megsütik. Ő az, aki ösztönösen tudja, milyen ételhez milynen bort válasszon, és bár a hagyományos magyar ételeket is kedveli, mindig kész egy kis kísérletezésre, amit aztán szerettei nagy örömmel fogadnak.

Stílusos

Nemcsak az ételkészítés van a vénájában, de a megjelenése is figylemefelkeltő, mivel a Bika a legstílusosabb csillagjegyek egyike. Ösztönösen vonzódik a széphez, igyekszik magát nem hivalkodó, de minőségi dolgokkal körbevenni, legyen szó kozmetikumokról, öltözködésről vagy lakberendezésről. Megjelenése elegáns, érdeklik a művészetek, sok ismerőse fordul hozzá ízlésbeli tanácsért, mert jól ismerik szépérzékét. A kevesebb több – ez a Bika elve, és alapvetően megnézi, hova teszi a pénzét, éppen ezért inkább beéri kevés, de jól kombinálható, prémium minőségű ruhával, minthogy rendszeres bevásárló maratont rendezzen a fast fashion üzletekben, az nem az ő stílusa.

A Bikának ösztönös érzéke van a széphez, pont úgy, mint az Ördög Pradát visel című filmben Miranda Priestly-nek, akit Meryl Streep alakít zseniálisan. (Pillanatkép a filmből)

A Bikának ösztönös érzéke van a széphez, pont úgy, mint az Ördög Pradát visel című filmben Miranda Priestly-nek, akit Meryl Streep alakít zseniálisan. (Pillanatkép a filmből)

Kitartó

A makacsság jó oldala. Legyen szó párkapcsolatról, munkáról vagy éppen sportról, a Bika igazi hosszútávfutó. Ha munkáról van szó, szereti a rutint, ha beállhat egy kerékvágásba és irgalmatlan teherbírásával mehet előre a saját tempójában. Munkaadójának nem kell attól tartania, hogy könnyen lelép, ő az a típus, akit ha hagynak dolgozni, akkor akár évtizedeket is eltölt egy munkahelyen. Kitartása megmutatkozik a szerelmi életében is. Nem kacsint félre, a végletekig hűséges, és nem futamodik meg akkor sem, amik viharfelhők tornyosulnak a kapcsolata felett. Minden erejével azon van, hogy újra megteremtse a békét, a harmóniát az otthonában.

Őszinte

A legrövidebb út mindig az egyenes, ez a Bika szülöttek mottója. Nincs kamu, nincs sunnyogás, semmi körmönfont, hátulróljövős megoldás. A Bika megmondja, amit gondol, és nem is csomagolja azt mindig selyempapírba. Ez persze okozhat kellemetlen pillanatokat, de mivel kimagaslóan jó emberismerő, az ismerősei elfogadják tőle, ha kissé nyers stílusban mondja meg a véleményét. A Bika nem játszik szerepet és őszintesége mellé megbízhatóság is párosul. A rá bízott titkokat a végtelenségig megőrzi.

Ha érdekel a Bika csillagjegy, akkor ez is fog:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top