Izzasztó percek
Szponzorált tartalom

Szingli karantén: helyzetek, amiktől minden egyedülállót kiver a hideg verejték

Egyedülállóként a karantén eleinte nem tartogat túl sok újdonságot, de néhány hét elteltével jelentősen emelkedhet a frusztráltsági szinted. Számodra mi a legizzasztóbb helyzet karantén idején?

Ami nem változott: továbbra is egyedül élsz, egyedül kell gondoskodnod magadról, a számláidat ezután sem fizeti be más. Ami megváltozott: még a legkevésbé szívlelt kollegina is elkezdett hiányozni, a személyes találkozásokról nem is beszélve. Mit tesz az ember lányával a karantén, ha szingli?

Vigyázz a dolgaidra!

Ha egyedülálló nő vagy, és nem azon kivételesek közé tartozol, akik szeretnek/tudnak/akarnak fúrni, faragni és szerelni, akkor jó eséllyel te is azon imádkozol, hogy csak el ne romoljon valami a lakásban. Persze, ehhez nem kell a karanténállapot, de kétség kívül megnehezíti a helyzetet, amikor még egy barátodnak sem szólhatsz a kezedet tördelve, hogy segítsen.

Légy jóban a szomszédjaiddal!

Ha a kapucsengő este, váratlanul szólal meg, alapesetben is összerándul az ember lánya, de most, a nagy elvonulások időszakában még inkább ijesztő lehet. Amikor már épp félálomban vagy az esti sorozatod közben, vagy egyszerűen csak bealudtál a véget nem érő hírfolyam előtt, és kopogtatnak, csengetnek, száz százalék, hogy másodpercek alatt leizzadsz. Lássuk be, ez akkor is rémisztő, ha anno nem nézted meg a Sikoly című filmet, és valójában az a szomszédod kér egy kis lisztet az éjszakai főzéséhez, akinek teljesen felborult a biológiai órája.

Rágd meg az ételt!

Habár mondhatnánk azt, hogy ha eleve egyedül él az ember, a jelenlegi helyzet, vagyis az, hogy magad vagy otthon, nem újdonság, de bizonyos szempontból mégis ijesztő. Ha a vacsora a torkodon akad, óhatatlanul felsejlik a Szex és New York című sorozat Mirandája, aki az egyik részében a szinglik gyakori szenvedélyének, az éjszakai falatozásnak hódolt. Egy óvatlan pillanatban azonban félrecsúszott egy falat, és Miranda tudta: egyedül a macskája az, aki a küzdelmeit látja.

Legyen elég gyertyád!

Azt talán már eddig sem tartozott a kedvenc foglalatosságaid közé, hogy az áramkimaradás okát keresd, de a jelenlegi helyzetben még rosszabb ezt átélni. Ha nem a főkapcsolót vágta le a túlfeszültség, akkor azon kívül, hogy hívod a hibabejelentőt, keresheted elő a gyertyákat, és elmormolhatod a Miatyánkot, hogy ne pont most merüljön le a telefonod.

Válassz jól táguló farmert!

Ha home office-ban dolgozol, és komolyan veszed az önkéntes karantént, akkor könnyen előfordulhat, hogy csak 2-3 hetente mész boltba, és a külvilággal is ekkor találkozol. Ez pedig azzal jár együtt, hogy az otthoni macinacit le kell cserélned a farmerodra. Az izzasztó pillanat akkor érkezik el, amikor nem tudod magadra rángatni a ruhadarabodat, mert túlságosan feszül. Légy előrelátó: felejtsd el a nem táguló anyagokat, és kizárólag sztreccs farmert viselj!

Tartsd egyensúlyban a vérnyomásodat!

Ha ijedős vagy, előre szólunk: nem ez az időszak a legideálisabb arra, hogy bepótold a lemaradásodat  a pszichothrillerekből, horrorfilmekből. Érthető, ha hiányoznak az ingerek, de oldd meg másként, mert a texasi láncfűrészes hiába tűnik el a tévéd képernyőjéről, este, az álmaidban előjöhet, és másnap sem sok minden fogja elterelni a figyelmed róla. Vagyis, ha nem akarsz minden padlórecsegésre, bútorpattogásra összerezzenni, hagyd meg ezeket a filmeket akkora, amikor egy barátoddal közösen meg tudjátok nézni!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top