nlc.hu
Mindennapok

Hogyan változtass az életeden?

5 biztos jel, hogy változtatni kell az életeden

Az élet komplikált, senkinek sincs nyílegyenes útja. Még szerencse, hogy csak rajtunk áll, ha változtatni akarunk az életünkön.

Olykor eltévedünk az életünkben, néha kiderül, hogy mégsem azon az úton járunk, ami a boldogságunk felé vezet. De nincs ezzel semmi baj, nem kudarc az, ha ráébredünk, hogy nem vagyunk jó helyen, hiszen hozhatunk más döntéseket, vehetünk új irányt. Michele Paiva pszichoterapeuta szerint a következő öt jel ráébreszt, hogy valami nincs rendben, és változtatni kell az életünkön.

Alacsony az energiaszinted

Egészségügyi okokból is érezheted folyton kimerültnek magad, de az is lehet, hogy nem látod értelmét annak, amit csinálsz az életedben, és ezért egyszerűen már semmi sem érdekel. Automata üzemmódban végzed a feladatokat, és csak az erőtlenséget érzed magadban. Paiva szerint a változtatást az önmagaddal való törődéssel kell kezdeni, mindennap sétálni és legalább egy étkezésre egészséges ételt enni, mert ez vezet új, jó döntések születéséhez.

Mérgezővé vált a környezeted

Ha azt veszed észre, hogy az emberek körülötted állandóan kritizálnak, negatívak és csak elszívják előled a levegőt, akkor itt az ideje változtatni. Nem lehet pozitív szemlélettel élni, ha mindenki mérgező a környezetedben. Amikor a barátaid, családod, párkapcsolatod nem feltöltenek, hanem dől belőlük a panasz és teljesen elfáradsz a velük való együttlét során, akkor lépni kell, új embereket kell találni, akik támogatnak a változásban.

Jelek, hogy változtatni kell az életeden

Változtass az életeden! (Kép: Unsplash)

Függőségbe menekülsz

A függőség sok esetben akkor lép a színre, ha felborul az életünkben az egyensúly. Ilyenkor a függőség lesz a legjobb barátunk, aki vigaszt nyújt a lelkünknek. Legyen szó túl sok evésről, alkoholról vagy cigiről – egyik sem járul hozzá, hogy jobb legyen az életed, csak menekülést jelentenek a valóság elől. Helyette inkább válaszd azt, hogy megkeresed azt az életet, amit élni szeretnél.

Nem találod az életcélodat

Az életcél nem mindig egy konkrétan meghatározható valami, sokkal inkább egy érzés belül. Ha olyan munkát végzel, olyan környezetben vagy, ami nem visz az életcélod felé, akkor úgy érezheted, hogy nincs értelme az egésznek, amitől aztán rád telepszik az apátia. A szakember szerint fontos lépés a boldogság felé, hogy engedélyt adj magadnak az életcélod elérésére, így indítható el a változás.

Állandó stressz alatt állsz

Ha azt érzed, hogy az egészséged (fizikai és mentális) romlik, és a kiégés jelei állandósulnak az életedben a stressz hatására, akkor változtatni kell. A folyamatos stressz érkezhet a munkahelyről, családtól vagy akár a barátoktól is, ezért jó alaposan körül kell nézni, hogy melyik területen kell nagy változásokat elindítani. A stresszcsökkentő módszereket tudatosan kell persze alkalmazni, de a stressz fő forrását is érdemes mellette kiiktatni.

via

Találd meg a boldogságot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top