Magyarország kúl

Hortobágyra is megérkezett az első fehér gólya

A fehér gólyák a napokban érkeznek vissza telelőhelyeikről hazánkba. Most Hortobágyra is megérkezett az első madár, jelezve, hogy itt a tavasz.

Fotó: Konyhás István, Madárkórház Alapítvány

Báró, a Nógrád megyei fehér gólya után Hortobágyra is megérkezett az első olyan fehér gólya, amely teleléséből repült haza – tájékoztatott közleményében a Madárkórház Alapítvány. A Madárpark területén három fehér gólya telelt szabadon a röpdékben található társaik mellett. A szabadon repkedő gólyákat egész télen rendszeresen etették a park munkatársai, így ők is gond nélkül átvészelték a zord évszakot.

A március 15-i hosszú hétvégén a Hortobágyi Madárparkban a meggyógyult és átteleltetett gólyákat szabadon engedik, hogy az Afrikából visszaérkező társaikkal együtt tudjanak fészkelőhelyet foglalni. A gólyákon kívül gyógyult egerészölyvek is visszanyerik szabadságukat, akiket a látogatók engedhetnek útjukra. A hosszú hétvégén solymászbemutatóval, egzotikus kisállat-bemutatóval és finom ételekkel várja a vendégeket a Hortobágyi Madárpark.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top