Magyarország kúl

Péklapát dédi konyhájából

Régen ez a falapát is kellett a kenyérsütéshez, és a kalács sem pirult meg e nélkül!

Dédimama konyhája nemcsak kinézetében volt más, mint a mostaniak, de az ízek is nagyban különböztek a most megszokottaktól. A kemencében sült süteményeknek egészen más íze volt, mint a gáz- vagy villanysütőben készülteknek, és a kenyér ízét sem lehet összehasonlítani a nagyüzemi pékségekben sorakozókéval.

Forrás: tarpa.eu

Amikor dédi még búbos kemencében sütötte a kenyeret, a kalácsot és a buktát, ilyen fából készült lapátokkal tolta be, és szedte ki a kelt tésztákat. Ezek a hosszú nyelű retró kenyérsütő lapátok a kemence mélyére juttatták a sütnivalókat, hogy aztán szép pirosan kerüljenek a péklapátról az asztalra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése