Öltözködjünk

Ezekre cseréld le idén a télikabátod!

A tavasz közeledtét mi sem jelzi jobban, mint hogy hihetetlen sebességgel tűnnek el a télikabátok az utcákról. Itt az ideje szétnézni, milyen átmeneti kabátok közül válogathatunk, ha már unjuk az őszről ránk maradt darabot!

Klasszikus darabok

Mondhatnám, hogy kezdjük a leghosszabb fazonokkal, mert a divattrendek szerint az most extrán is vonatkozik rájuk, de inkább nevezzük őket klasszikusoknak. A szabásvonaluk jellemzően egyszerű, talán csak a vízesésgallérúak okoznak némi morajlást. Épp az egyszerűsége miatt azonban érdemes egy picivel jobb minőségűt választani belőle, hiszen a kidolgozottsága, az anyaga sokat fog dobni megjelenésünkön. Ráadásul így több szezonon át is nyugodt szívvel hordhatjuk majd. Vékony gyapjúból készült darabot sok üzletben találhatunk, de farmerből vagy hasított bőrből is választhatunk kabátot, ha kicsit extrábbra vágyunk.

Megnézem
Összes kép (1)

Ballonkabátok, avagy a trencskók

Ők sem újhullámos darabok. Csaknem száz éve, hogy az eredetileg katonai viselet széles körben is közkedvelt kabáttípussá vált, és meghódította a városlakókat. Stílusos viselet, ami egy modern nő ruhatárának tökéletes tartozéka lehet. Viselhetjük sportosan lapos talpúval vagy tűsarkúval elegánsan kiöltözve, ez a kabát nem fog cserbenhagyni minket. Színben természetesen a bézs az alap, de találhatunk fekete, bordó vagy más sötét árnyalatúakat is.

Megnézem
Összes kép (1)

Sportos vonal

Ha a kényelemre szavazol és közel áll hozzád a sportos öltözködés, akkor egy szőrös kapucnis parkát, anorákot vagy egy steppelt dzsekit javaslok. Kellőképp lezser mindegyik típus, de megtartanak annyi nőiességet, hogy nem kiált az összkép egy mackónadrágért – amit amúgy sem gondolnék utcai viseletnek. A parkák és anorákok típusukból eredően hosszabb fazonban érhetőek el, steppelt kabátot egész rövid dzsekifazonban vagy hosszított szabással is vásárolhatsz.

Tűsarkút és csini rucit inkább csak a steppelt dzsekikhez tudnék elképzelni, a másik két típushoz inkább teletalpú lábbelit válassz, ha ódzkodsz a lapos talpú cipőktől.

Megnézem
Összes kép (1)

Motorosdzsekik, bőrdzsekik

Rockos, dögös, szexi – egyszerre. Egy fekete bőrdzseki abszolút vagánnyá teheti megjelenésünket, ami az azon elhelyezett cipzárak, szegecsek és más fémrátétek számával csak hatványozódik. Tökéletes kombó még egy egyszerű kék farmerral és egy fehér pólóval is.

Ha azonban ennél többre vágysz, más színekben és mintás variációban is megtalálod. Nem kell aggódni, nem csak lezser szerelésekhez hordhatjuk. Egy könnyed, libbenő szoknyával vagy romantikus virágos ruhával abszolút nőies lesz megjelenésünk.

Megnézem
Összes kép (1)

Bomberdzsekik

Ők az idei tavasz trónkövetelői dzsekifronton, úgyhogy a bőrkabátok összekaphatják magukat. Alapvetően sportos darabról van szó, pláne egy klasszikus fekete esetében, de ha egy lágyabb színt választasz, máris változik az összhatás. Hogy mihez illik? Gyakorlatilag mindenhez felveheted, amit egy hasonló stílusú motorosdzsekihez felvehetnél, csak kevésbé lesz rockos az összhatás.

Megnézem
Összes kép (1)

A blézer mint kiskabát

Ha beköszönt az igazán jó idő, még kabátra sem lesz szükséged. Tökéletesen megteszi helyette egy szép blézer vagy blézer szabású kabátka. A kifutókon is számtalan gyönyörű példát mutattak be erre, az egyszínű alapdaraboktól a különböző színekben és mintákban tobzódókig. Egy klasszikus Chanel típusú blézer több szezonon is végigkísérhet, hiszen sosem fog kimenni a divatból, ha azonban valami extrábbra vágysz, javaslom a virágmintásakat vagy a tweedkockásakat. Ezek a minták idén tavasszal nagyon menők lesznek.

Megnézem
Összes kép (1)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top