Otthon

Mit tud a húszmilliós luxustyúkól?

A Kis-Trianon-kastély ihlette az ólat, amiből a csillár és a könyvtárszoba sem hiányzik.

Kiadta az éves karácsonyi katalógusát a luxuscikkekkel foglalkozó Neiman Marcus, amivel minden évben rendszeresen megbotránkoztatja a kispénzűeket. Az idei év legnagyobb dobása a 27,5 millió forintos tyúkól, aminek az árából már egy családi ház is kijön Magyarországon. 

forrás: Neiman Marcus
Forrás: Neiman Marcus

A fényűző ólat a versailles-i Kis-Trianon-kastély ihlette, ahol Marie Antoinette berendezett magának egy úri elvonulóhelyet. A tyúkokra szabott változatban a kotlószoba mellett nappali és elmélkedőhelyiség is található, valamint egy könyvtárszoba a betévedő emberek számára, akik a kertészkedésről és a tyúktenyésztésről olvashatnak. A luxusélményt egy meseszép csillár teszi teljessé, így az Európai Uniónak biztos nem lehetne kifogása ellene. Ha kutyáknak készülnek luxusházak, akkor a tyúkoknak miért ne lehetne?

Mit tud a húszmilliós luxustyúkól?

Pezsgősvödör antarktiszi jéggel

Rossz hír a tyúktenyésztésben gondolkozó milliárdosok számára, hogy a meseólat nem árulják a boltokban, csak rendelni lehet a Neiman Marcus karácsonyi katalógusából, ami a hatvanas évek óta szórakoztatja a vásárlókat a lehető legvadabb ajándékokkal. 1970-ben például az optimistáknak olcsó facsemetéket, a pesszimistáknak Noé bárkáját ajánlották, rajta az összes állattal. A bárkából nem kelt el egy sem, de fából rengeteg. A legképtelenebb ajándékok között szerepelt egy vagon pink levegő, egy kétezer éves szarkofág, egy pingvin formájú pezsgősvödör antarktiszi jéggel vagy egy Elton John-magánkoncert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top