Otthon

Így takaríts műanyagmentesen

Némi odafigyeléssel könnyen áttérhetünk a műanyagmentes takarításra.

Egyre több szupermarket figyel oda a környezettudatosságra, és vonja ki a műanyag csomagolást termékeiről. Ez jó példa lehet arra nekünk is, hogy kicsit jobban odafigyeljünk a környezetkímélésre az otthonunkban. Megmutatjuk, hogy mire figyelhetsz oda te a saját életedben.

Szódabikarbóna

Talán nem is tudod, mennyi mindenre jó ez az anyag. Bármit kitakaríthatsz vele, legyen szó a hűtőről vagy a fürdőszobáról, ráadásul még a szépségápolásban is remek társunk lehet. Gondoljunk csak a szódabikarbónás fogfehérítésre vagy a korpás haj elleni harcra.

Ecet

A másik nagy segítség az ecet, ami nem hiányozhat egy háztartásból sem. A szódabikarbónához hasonlóan ez is multifunkcionális szerepet tölt be, egy igazi Jolly Joker. Bármilyen mocskot és vízköves felületet szépen letakarít, például a kádat és a vécét is gyönyörűen megtisztítja. A hajápolásban ezt is sokan használják, főleg, akiket gyorsan zsírosodó tincsekkel vert meg a természet.

 

Citrom

Természetes fehérítőszer. Akár folteltávolításról vagy rozsdáról van szó, pár csepp citromlé és egy kis dörzsölés csodákat művel.

Szivacs és egyéb tisztítóeszközök

A lényeg, hogy műanyag csomagolás nélküli szivacsot válassz, emellett szuper, természetes anyagból készült, sörtés tisztítókeféket lehet ma már találni a boltokban. Ami a mosást illeti, válassz dobozos mosószert vagy mosódiót.

További hasznos tippek: House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top