nlc.hu
Otthon

Halottak napja 2020

Már most készülnek a virágboltosok a halottak napi rohamra

Már ezen a héten többen kilátogattak a temetőkbe, de még nem volt tömeg.

Egy hét múlva mindenszentek ünnepe és halottak napja. A temetők és a virágüzletek már készülnek, a legtöbben ezekben a napokban veszik meg a mécseseket és a virágokat, mások viszont kihasználták a hosszú hétvégét és már most felkeresték elhunyt szeretteik sírhelyét – írja a hirado.hu.

Halottak napka a járvány idején

Fotó: Unsplash

Baján hat temetőt működtetnek. Ott már felkészültek a látogatók fogadására. Sűrűbben szállítják a hulladékot, lenyírták a füvet és eltakarítják a leveleket. Az üzemeltetők mindenkit maszkviselésre kérnek. A temetők nagy része mostantól meghosszabbított nyitvatartással működik.

Budapesten, a Fiumei út sírkertben is már nagyobb volt a forgalom a hétvégén a megszokottnál, de még nem volt tömeg. A járvány miatt a fővárosi temetőirodákban kötelező a maszk és a kézfertőtlenítő használata.

Az ügyféltérben korlátozzák a bent tartózkodók számát, de sorban állás közben is be kell tartani a másfél-két méteres távolságot. Budapesten az idén elmaradnak az ilyenkor szokásos közös megemlékezések, de csütörtöktől vasárnapig minden temető hosszabb ideig, 7 és 20 óra között lesz nyitva – írják.

Még több cikk a halottak napjáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top