nlc.hu
Otthon

Csőtörés miatt a kijárási tilalom idején kellett vízért sorbaállni Budaörsön

A kijárási tilalom alatt álltak sorba vízért a lakók az utcán

Csőtörés miatt kellett elhagyniuk a lakásaikat

Az RTL Klub híradójának értesülései szerint tegnap este 7 óra után megszűnt a vízellátás Budaörs egy részén. A problémát egy csőtörés okozta, a helyi vízmű szakemberei már este 8 órakor a helyszínre vonultak, elhárítani a bajt.

Velük együtt egy lajtoskocsi is a helyszínre érkezett, a környékbeli lakók ugyanis csak így tudtak vízhez jutni. Sorban állás is kialakult, többen pedig attól tartottak, hogy esetleg büntetés lehet a dologból, hiszen már megkezdődött az este 8 óra utáni időszakra bevezetett kijárási tilalom.

Olyan is akadt, aki attól félt, ha megjelennek a rendőrök, nem tudja majd bizonyítani, miért szegi meg a szabályt.

Csőtörés miatt kellett megszegnie a lakóknak a kijárási tilalmat

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Az RTL Klub híradója felhívta a figyelmet, hogy a kijárási tilalom megszegésére akkor van mentsége az embereknek, ha egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos anyagi kárral fenyegető helyzetet próbálnak elhárítani. Az otthonát emellett bárki elhagyhatja, ha életvédelmi céllal teszi azt.

A híradósok megkérdezték a rendőrséget az üggyel kapcsolatban és bár a konkrét esetről nem nyilatkoztak, úgy fogalmaztak, hogy a csőtörés miatti vízhiány is különleges helyzetnek számít, noha ez nem szerepel a kijárási tilalomról szóló rendeletben. Ennek ellenére a rendőröknek eszébe sem jutna a vízért sorban állókat megbírságolni.

További cikkeink a kijárási tilalommal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top