nlc.hu
Otthon

Így lesznek fehérek a lepedők

A trükk, amivel végre fehérek lesznek a lepedők

Hetente egyszer komoly bosszúságot jelent, hogy már megint nem lettek vakítóan fehérek azok a lepedők. De most mutatunk egy trükköt a fehérségért!

Nők ezrei sóhajtanak fel csalódottan a heti ágyneműmosás után, amikor kiszedik a mosógépből az eredetileg fehérnek született lepedőt, hogy ez is egy olyan hét, amikor el kell fogadni, hogy a lepedőnk sosem lesz már olyan, mint újkorában. Ilyenkor egy kis életkori válságot is átélünk, metafizikai szinten párhuzamot érzünk a saját éveink száma és a lepedők fehérségének elmúlása között. Majd száradás után el is felejtjük az egészet.

A fehér lepedő viszontagságai

A lepedő fehérsége igenis fontos. Ha olyan igazán fehér, akkor tisztábbnak, frissebbnek érezzük és boldogabban fekszünk az ágyba, talán még az alvásunk minőségére is jó hatással van a tudat, hogy a lepedő alattunk tökéletes állapotban feszül a matracra. A valóság azonban sajnos általában az, hogy sárgás foltok jelenhetnek meg a fehér anyagon, általában a testünk hagy olyan nyomokat rajta, amikkel aztán nem bír el egyik mosószer sem.

A fehérítőkkel ugyan egy kicsit lehet segíteni a helyzeten, de egyrészt kellemetlen vegyszeres szag marad utánuk, másrészt pedig általában roncsolják az anyagot is. Kipróbáljuk a neten található összes praktikát, citromot nyomunk a mosószeradagolóba, csodaszappanokkal dörzsöljük a foltokat, kész kémiai labort állítunk már fel a fürdőszobában a fehérség érdekében, de sajnos nem hozza egyik sem a várva-várt eredményt. Ilyenkor aztán lemondóan legyintünk és veszünk a fehér lepedők helyett inkább színeseket, de azért mind tudjuk, hogy az nem ugyanaz az érzés, mint a tiszta fehérre lefeküdni esténként.

Így lesznek fehérek a lepedők

Ez a trükk megmenti a fehér lepedőket (Kép: Getty Images)

De most itt a trükk, ami megmenti a fehér lepedőket!

Ha tényleg nagyon szeretnénk fehér lepedőt húzni az ágyra, akkor két jól ismert anyaghoz kell nyúlnunk, csak arra kell nagyon figyelni, hogy össze ne keverjük őket, mert akkor kioltják egymás jó hatásait. Jöhet az ecet és a szódabikarbóna! A pontos recept: egy fél bögre szódabikarbónát öntünk a lepedőkre a mosógép dobjába, majd ugyanennyi ecetet öntünk az öblítőadagolóba. Így a két anyag nem fog összeveszni, mert a mosás más fázisaiban fejtik ki a hatásukat és teszik fantasztikusan fehérré a lepedőket.

A mosógép miatt sem kell aggódni, mivel nem kemény vegyszerekről, csupán a jól megszokott, környezetbarát takarításhoz használt szerekről van szó, semmilyen kárt nem tesznek a gépben sem, sőt, az ecet még a vízkőtlenítésben is segít, ami növeli a mosógép élettartamát. Ennyire egyszerűen és barátságosan lehet újra fehérré varázsolni a lepedőket, egy próbát mindenképp megér!

Via

Még több trükk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top